Συμμαχία για προώθηση του κινητού-τηλεόραση

H Νokia, η Intel, η Motorola και άλλες εταιρίες τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων προχώρησαν σε συμμαχία με στόχο την προώθηση τεχνολογίας για προσθήκη ζωντανής τηλεοπτικής ροής στα κινητά τηλέφωνα. Οι σύμμαχοι τόνισαν ότι θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη και διάδοση της τεχνολογίας DVB-H.

του Paul Taylor στη Νέα Υόρκη

H Νokia, η Intel, η Motorola και άλλες εταιρίες τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων προχώρησαν σε συμμαχία με στόχο την προώθηση τεχνολογίας για προσθήκη ζωντανής τηλεοπτικής ροής στα κινητά τηλέφωνα.

Οι σύμμαχοι τόνισαν ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη και διάδοση της χρήσης του DVB-H (Digital Video Broadcasting - Handheld), ένα ανοιχτό πρότυπο για τηλεοπτική ροή σε ασύρματο εξοπλισμό, μέσω κοινοπραξίας που ονομάστηκε Mobile DTV Alliance.

Η Texas Instruments και η Crown Castle International, η εταιρία που χτίζει δίκτυο DVB-H στις ΗΠΑ, αποτελούν επίσης μέλη της συμμαχίας.

Η σύσταση της συμμαχίας αποτελεί σοβαρή πρόκληση για την Qualcomm, την αμερικανική εταιρία που κατασκευάζει τσιπάκια για κινητά τηλέφωνα, η οποία υποστηρίζει μια ανταγωνιστική τεχνολογία, τη Media Flow.

Οι τεχνολογίες DVB-H και Media Flow θα επιτρέπουν στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να παράσχουν τηλεοπτική εικόνα στους συνδρομητές τους χωρίς να υπερφορτώνουν τα δίκτυα 3G.

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και οι εταιρίες κατασκευής τηλεφώνων στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο ελπίζουν ότι η δημιουργία του κινητού-τηλεόραση θα οδηγήσει σε μια νέα εκτίναξη των πωλήσεων. Στις ΗΠΑ, οι Verizon Wireless και Sprint Nextel, οι οποίες διαχειρίζονται δίκτυα 3G που βασίζονται στην τεχνολογία της Qualcomm, αναμένεται να υιοθετήσουν το Media Flow. Παράλληλα, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην Αυστραλία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ πειραματίζονται με την τεχνολογία DVB-H.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v