Στροφή της Fidelity στους θεσμικούς επενδυτές

Η Fidelity Investments, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στον κόσμο, πραγματοποιεί στροφή στους θεσμικούς επενδυτές από όπου εκτιμά ότι θα τριπλασιάσει τα κεφάλαια υπό διαχείριση.

της Deborah Brewster στη Νέα Υόρκη

Η Fidelity Investments, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στον κόσμο, πραγματοποιεί στροφή στους θεσμικούς επενδυτές από όπου εκτιμά ότι θα τριπλασιάσει τα κεφάλαια υπό διαχείριση.

Ο Drew Lawton, διευθύνων σύμβουλος της Fidelity Management Trust Company, ο οποίος ελέγχει το χαρτοφυλάκιο των συναλλαγών με θεσμικούς επενδυτές, αξίας 100 δισ. δολ. τόνισε ότι δεν βλέπει το λόγο να μην αυξηθούν τα κεφάλαια που διαχειρίζεται σε 300-400 δισ. δολ. σε περίοδο 3-5 ετών.

”Μετακινήσαμε την επικέντρωσή μας προς τον τομέα πριν από περίπου έξι μήνες καθώς τα ιδρύματα φαίνονται να επικεντρώνονται περισσότερο σε μακροοικονομικά ζητήματα όπως η χρηματοδότηση και οι υποχρεώσεις, και αναζητούν επιχειρήσεις με ευρύτερη βάση, όπως η Fidelity”, επεσήμανε.

Ο κ. Lawton επεσήμανε ότι έχει ενισχύσει τον κλάδο της εξυπηρέτησης θεσμικών επενδυτών με 40 άτομα το τελευταίο εξάμηνο, με το δυναμικό που απασχολείται στον τομέα να φθάνει πλέον τους 300 υπαλλήλους. Επίσης, η Fidelity πρόσφατα θέσπισε νέα θυγατρική στην εξυπηρέτηση μετοχικών συναλλαγών των θεσμικών επενδυτών, την Pyramis. Η Fidelity διαχειρίζεται ήδη κεφάλαια ύψους 1.000 δισ. δολ. από αμοιβαία κεφάλαια.

Όπως τόνισε, οι προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο της λογιστικής αντιμετώπισης των συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων από το Financial Accounting Standards Board θα οδηγήσει σε μετακινήσεις κεφαλαίων στον κλάδο, τόσο μεταξύ διαχειριστών όσο και μεταξύ διαφορετικών στρατηγικών, καθώς τα συνταξιοδοτικά ταμεία αναθεωρούν τις στρατηγικές τους.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v