Διερεύνηση για inside trading σε γερουσιαστή

Οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν επικοινωνία με τον Bill Frist, ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο διερεύνησης για τις πωλήσεις μετοχών στο Hospital Corporation of America. Ο γερουσιαστής είχε πουλήσει το μερίδιό του στην εταιρία λίγες εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση ισχνών αποτελεσμάτων, που οδήγησε τη μετοχή 9% χαμηλότερα.

της Stephanie Kirchgaessner στην Ουάσινγκτον

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν επικοινωνία με τον Bill Frist, ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο διερεύνησης για τις πωλήσεις μετοχών στο Hospital Corporation of America, την εταιρία διαχείρισης νοσοκομείων που έχει ιδρυθεί από την οικογένεια Frisk.

Η απόφαση του κ. Frist να πουλήσει τη συμμετοχή του στην HCA έλαβε χώρα λίγες εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι η κερδοφορία της δεν θα ευθυγραμμιζόταν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Η είδηση οδήγησε την τιμή της μετοχής σε πτώση 9%την ίδια ημέρα.

Εκπρόσωπος του κ. Frist, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι η Securities and Exchange Commission είχε προσεγγίσει το γερουσιαστή, επισημαίνει ότι ούτε ο κ. Frist ούτε το πολιτικό γραφείο του έχουν δεχτεί επίσημη κλήτευση για πληροφορίες.

Η HCA αποκάλυψε την Παρασκευή ότι έλαβε κλήτευση για λεπτομέρειες σχετικά με τη διάθεση μετοχών από τον κ. Frist. Ο τέταρτος μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρία είναι ο Thomas Frist, αδελφός του Bill Frist και επίτιμος πρόεδρος της HCA.

Εκπρόσωπος του γερουσιαστή αναφέρει ότι ο κ. Frist ”δεν είχε στη διάθεσή του κάποιες πληροφορίες για την εταιρία ή την απόδοσή της που δεν ήταν διαθέσιμες στο κοινό” όταν έδωσε την εντολή για την πώληση των μετοχών της ΗCA. ”Ο μόνος στόχος του όταν πουλούσε τις μετοχές ήταν να αποκλείσει την εμφάνιση σύγκρουσης συμφερόντων”, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Η προοπτική διερεύνησης στις οικονομικές συναλλαγές του έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για τον ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, καθώς ο χειρούργος στο επάγγελμα εξετάζει την περίπτωση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2008.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v