Σε όμιλο private equity το 10% του Nymex

Το New York Mercantile Exchange φέρεται να έχει αποδεχτεί προσφορά για να πουλήσει μερίδιο 10% στην General Atlantic, μια εταιρία private equity, παρά την προσφορά για μεγαλύτερο μερίδιο και υψηλότερο τίμημα από τον Michael Marks, πρώην πρόεδρο του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου ενεργειακών futures στον κόσμο.

του Andrei Postelnicu στη Νέα Υόρκη

Το New York Mercantile Exchange φέρεται να έχει αποδεχτεί προσφορά για να πουλήσει μερίδιο 10% στην General Atlantic, μια εταιρία private equity, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων.

Η κίνηση λαμβάνει χώρα λίγο μετά την κατάθεση προσφοράς για εξαγορά μεριδίου στο Νymex από έναν πρώην πρόεδρο της μεγαλύτερης αγοράς ενεργειακών futures, η οποία θα έθετε αξία τουλάχιστον 1,4 δισ. δολ.

Ο Michael Marks, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος του Nymex στην περίοδο μεταξύ 1978 και 1987, συναντήθηκε την Τρίτη με το νυν πρόεδρο, Michaell Steinhause, για να υποβάλει την προσφορά για το 10% του Nymex και να κοιτάξει τα βιβλία του χρηματιστηρίου.

Πηγές των Financial Times αναφέρουν ότι ο κ. Marks, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Nymex, ήταν πρόθυμος να καταβάλει μεγαλύτερο τίμημα και να εξαγοράσει μεγαλύτερο μερίδιο στο χρηματιστήριο, μετά τον έλεγχο των οικονομικών βιβλίων.

Μια κοινή προσφορά από τις Blackstone και Battery Ventures, όπως και μια προηγούμενη προσφορά από την General Atlantic, αξιολογούσαν το Nymex περί τα 1,3 δισ. δολ. πριν από το deal με την τελευταία, το οποίο αφορά την εξαγορά μεριδίου 10% και αξιολογεί το χρηματιστήριο στα 1,35 δισ. δολ.

Το Nymex καταγράφει έντονη ανάπτυξη του όγκου συναλλαγών στα συμβόλαια ενεργειακών futures, τα οποία καθιερώθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Marks. Αυτό έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση της τιμής για μια θέση ή την άδεια για συναλλαγές στην πλατφόρμα, στα επίπεδα ρεκόρ των 2,6 εκατ. δολ.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του, την Τρίτη, στην οποία πιστεύεται πως εγκρίθηκε η διάθεση του μεριδίου στην General Atlantic, το συμβούλιο του Nymex φέρεται να αποφάσισε και την εισαγωγή του στο NYSE.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v