Δικαστική ”μάχη” Google-Microsoft για στέλεχος

Ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft έλαβε την έγκριση των δικαστικών αρχών για να εργαστεί στην ανταγωνιστική Google, αν και οι περιορισμοί στα καθήκοντα που μπορεί να αναλάβει εξαρτώνται από μεταγενέστερη δικαστική απόφαση.

του Richard Waters στο Σαν Φρανσίσκο

Ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft έλαβε την έγκριση των δικαστικών αρχών για να εργαστεί στην ανταγωνιστική Google, αν και οι περιορισμοί στα καθήκοντα που μπορεί να αναλάβει εξαρτώνται από μεταγενέστερη δικαστική απόφαση.

Και οι δυο εταιρίες έσπευσαν να ισχυριστούν ότι νίκησαν μετά την τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση, η οποία έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, αντανακλώντας την εντεινόμενη εχθρότητα μεταξύ της εταιρίας λογισμικού και της εταιρίας internet.

Ο Kai-Fu Lee, πρώην επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Microsoft στην Κίνα και υπεύθυνος του τμήματος ερευνών στην τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης, παραιτήθηκε για να εργαστεί στη Google πριν από δυο μήνες.

Η Microsoft εμφάνισε αμέσως τη μονοετή σύμβαση που είχε υπογράψει ο Δρ. Lee, η οποία του απαγορεύει να εργασθεί σε άλλη εταιρία σε παρόμοιες δραστηριότητες και τομείς με τα προηγούμενα καθήκοντά του, να αποκαλύψει εμπορικά μυστικά της Microsoft ή να προσλάβει άλλα άτομα από την επιχείρηση.

Μετά από την ακροαματική διαδικασία, το αρμόδιο δικαστήριο στην Ουάσινγκτον αποφάνθηκε ότι ο κ. Lee μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται για τη Google, αν και τα καθήκοντά του περιορίζονται στην πρόσληψη στελεχών για την εταιρία.

”Θα είναι ένας πολύ ακριβός υπεύθυνος προσωπικού” επεσήμανε ο Tom Burt, αναφερόμενος στην minimum αποζημίωση των 10 εκ. δολ. που αναμένεται να λάβει ο κ. Lee στα πρώτα τέσσερα χρόνια στην Google.

Ισχυριζόμενος ότι η απόφαση αποτελεί νίκη της Microsoft, πρόσθεσε: ”Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν μπορεί να δουλέψει στη Google. Η θέση μας ήταν ότι μπορεί να εργαστεί εκεί, αλλά χωρίς να παραβιάσει τους όρους της ιδιωτικής συμφωνίας μαζί μας”.

Εν τω μεταξύ, η Google εμφανίζεται επίσης ενθουσιασμένη με την απόφαση. Όπως δηλώνει, χρειαζόταν τον Δρα. Lee για να προσλάβει μηχανικούς για το ερευνητικό εργαστήριο που σχεδιάζει να ανοίξει στην Κίνα.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v