Οι αναγνώστες των FT ψηφίζουν για πρόεδρο της Fed

Ποιος είναι ο καταλληλότερος για να αντικαταστήσει τον Alan Greenspan στη θέση του προέδρου της Federal Reserve; Ο Ben Bernanke, πρώην κυβερνήτης περιφερειακής Federal Reserve, μαζί με τους Martin Feldstein και Glenn Hubbard δείχνουν να προηγούνται στη δημοσκόπηση που διενήργησαν οι Financial Times για τον διάδοχο του ”μαέστρου”, από την οποία δεν λείπουν οι πρωτότυπες προτάσεις από τους αναγνώστες, όπως τον George Soros και τον... Alan Greenspan.

Ποιος θα έπρεπε να αντικαταστήσει τον Alan Greenspan στη θέση του προέδρου της Federal Reserve; Ο Martin Feldstein, ο Glenn Hubbard και ο Ben Bernanke δείχνουν να είναι οι προτιμότεροι, όπως διαφαίνεται στη δημοσκόπηση που διενήργησαν οι Financial Times.

Πρώτος στις προτιμήσεις των αναγνωστών των FT φαίνεται να είναι ο Ben Bernanke, πρώην κυβερνήτης περιφερειακής Federal Reserve και νυν μέλος του συμβουλίου Council of Economic Advisers, ενώ δεύτερος στις προτιμήσεις έρχεται ο Roger Ferguson, αντιπρόεδρος της Federal Reserve, ξεπερνώντας οριακά τον Martin Feldstein, καθηγητή στο Harvard και πρώην πρόεδρο του CEA. Τη λίστα των Financial Times συμπληρώνουν ο Don Kohn, διοικητής παραρτήματος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, και ο Glenn Hubbard, καθηγητής του Columbia και πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου.

Όμως δείτε ορισμένες από τις απαντήσεις των αναγνωστών:

Ποιος θα έπρεπε να αντικαταστήσει τον πρόεδρο της Fed;

του Emmanuel Apel

Ο Greenspan θα έπρεπε να αντικαταστήσει τον Greenspan. Αν και η θητεία του λήγει τον Ιανουάριο του 2006, μπορεί να παραμείνει στη θέση επ’ αόριστον εάν δεν διορίσει κάποιον ο Πρόεδρος Bush. Και εάν οι FT έβαζαν το όνομά του μεταξύ των υποψηφίων, θα διαπίστωναν ότι θα ήταν μακράν ο νικητής μεταξύ τους.

Ο Kohn είναι η καλύτερη επιλογή

του DG

Ο Kohn αντιλαμβάνεται τις ιστορικές επιπτώσεις της πολιτικής της Federal Reserve, καθώς παραμένει σε διοικητικό πόστο από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Είχε δει τον Volcker σε δράση, ενώ έχει διατελέσει και δεξί χέρι του ”μαέστρου”. Επίσης, γνωρίζει πώς να μιλάει στις αγορές με κατανοητή γλώσσα.



Ψηφίστε τον Ben

Ο Ben Bernanke είναι επιλογή! Μακριά από γιατρειές τύπου Volkers. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση. Η Ιαπωνία και η Κίνα απομακρύνονται από το δολάριο. Τέρμα η στήριξη. Μήπως χρειαζόμαστε μια ”χρυσή” λύση;

Ο αντικαταστάτης του easy Al

του Mustafa Kraishan

Ελπίζω ότι θα αντικατασταθεί από έναν τίμιο άνθρωπο που δεν παρασύρεται από πολιτικές σκοπιμότητες και λέει στις αγορές ό,τι χρειάζεται για να κρατήσει τη δουλειά του! Χαιρόμαστε που φεύγεις, Al.

Αφήστε την αγορά να μιλήσει

του Mark Burnett

Χρειαζόμαστε ένα reality στην τηλεόραση που θα ονομάζεται ”Ο Πρόεδρος”, ώστε να μπορούν να ψηφίσουν οι επενδυτές τον καλύτερο υποψήφιο. Προσωπικά, εγώ θα έδινα τη σκυτάλη στον Soros ή στον Lampert.

Ο Steve Roach είναι ο καλύτερος υποψήφιος

Από κάποιον που δεν εργάζεται στη Morgan

Ο Steve Roach, επικεφαλής των οικονομολόγων της Morgan Stanley, θα έπρεπε να εξετασθεί ως λύση. Ήταν στη Fed και επέλεξε να εγκαταλείψει τη γραφειοκρατία ώστε να μπορεί να κάνει πιο ελεύθερες αναλύσεις για τη Wall Street.

Οι απόψεις του για την παγκόσμια οικονομία συχνά έρχονται σε αντίθεση με αυτά που προωθεί η Wall Street και με το τι θα ήθελε η Ουάσινγκτον να πιστεύουν οι άλλοι. Έχει το κουράγιο να αναδείξει τα πολλά ελαττώματα του συστήματος, αναζητά την αλήθεια και μπορεί να παράσχει εξαιρετική ανάλυση της παγκόσμιας οικονομίας. Θα ήταν καλύτερη επιλογή από ορισμένους γραφειοκράτες και ακαδημαϊκούς της αγοράς.

Χρειάζονται ευέλικτοι στόχοι πληθωρισμού

του Boris

Ουδείς αναντικατάστατος, συμπεριλαμβανομένου και του ”μαέστρου”. Γιατί δεν υιοθετούν μια νομισματική πολιτική βασισμένη σε κανόνες, ώστε να μην ανησυχούν για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος; Είναι δύσκολο για τους Αμερικανούς πολιτικούς, αλλά γιατί δεν κοιτάζουν τι γίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο, όπως για παράδειγμα, στην Τράπεζα της Αγγλίας;

Ψηφίζω για ένα ευέλικτο καθεστώς στους στόχους πληθωρισμού.

Ο Kohn είναι ο καταλληλότερος

του rev.

Ο Greenspan έχει δημιουργήσει δύο από τις μεγαλύτερες πιστωτικές ”φούσκες” στην ιστορία και η νομισματική πολιτική καλείται να οδηγήσει τα αμερικανικά επιτόκια σε ουδέτερα επίπεδα, προτού οι ανισορροπίες των ΗΠΑ οδηγήσουν και τον υπόλοιπο κόσμο σε ύφεση. Γι’ αυτό το δύσκολο έργο θα ψήφιζα τον Don Kohn.

Αποτελέσματα:

Martin Feldstein 19%

Glenn Hubbard 10%

Ben Bernanke 36%

Don Kohn 14%

Roger Ferguson 20%

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v