Τα hedge funds πηγαίνουν... Ασία

Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός hedge funds οδεύουν προς την Ασία, καθώς ο κλάδος διεθνοποιείται και τα κεφάλαια στρέφονται στις διεθνείς αγορές στην προσπάθειά τους για απορρόφηση επενδυτικών κεφαλαίων και αποδόσεων.

της Deborah Brewster στη Νέα Υόρκη

Ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός hedge funds οδεύουν προς την Ασία, καθώς ο κλάδος διεθνοποιείται και τα κεφάλαια στρέφονται στις διεθνείς αγορές στην προσπάθειά τους για απορρόφηση επενδυτικών κεφαλαίων και αποδόσεων.

Η Bear Sterns σχεδιάζει να θεσπίσει ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο, αξίας 450 εκατ. δολ. που θα επενδύει σε hedge funds που επενδύουν στις ασιατικές αγορές, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Το νέο κεφάλαιο θα τοποθετεί πλέον το 50% των κεφαλαίων του στην Ιαπωνία, με θέσεις στην Κίνα και στην Ινδία.

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα, η Tremond Capital, ένα αμοιβαίο που έχει επενδύσει σε άλλα αμοιβαία κεφάλαια και hedge funds με κεφάλαια υπό διαχείριση της τάξεως των 10 δισ. δολ. ανακοίνωσε το άνοιγμα γραφείων στο Χονγκ Κονγκ για να εξυπηρετήσει την ολοένα και μεγαλύτερη πελατεία του στην περιφέρεια του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο Bob Schulman, διευθύνων σύμβουλος της Tremont, τόνισε: ”Υπάρχει μια κοινότητα hedge funds στην Ασία που επεκτείνεται ταχύτατα και αναμένουμε ότι θα εξυπηρετούμε έναν μεγάλο αριθμό θεσμικών επενδυτών”.

Τα αμερικανικά hedge funds άρχισαν να επεκτείνονται στο Λονδίνο πριν από τρία χρόνια, και η τάση συνεχίζεται αν και πρόσφατα η προσοχή έχει στραφεί στην Ασία.

Ο Bill Ullman, διευθυντικός στέλεχος της Bear Sterns, σχολίασε: ”Είμαστε στο πρώιμο στάδιο της παγκοσμιοποίησης των hedge funds. Βλέπουμε την ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση διεθνών οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων όπως ο όμιλος Man. Πολλά hedge funds στις ΗΠΑ εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξουν γραφεία στο εξωτερικό. Το Λονδίνο ήταν η πρώτη φάση. Ορισμένα έχουν ήδη μετακινηθεί στην Ασία και στην Ιαπωνία και έχουμε πελάτες πλέον και στην Ινδία”.

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, 55 hedge funds ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στην Ασία, απορροφώντας 3,5 δισ. δολ., ποσόν διπλάσιο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v