Ενας αδιάφθορος δικαστής στο τιμόνι του ΟΠΑΠ

Στην προσωπικότητα του προέδρου του ΟΠΑΠ, Σωτήρη Κωστάκου, και στον ζήλο του για fair play, που είχε διαφανεί και στη δεκαετία του ’80 όταν εργαζόταν ως αθλητικός δικαστής, επικεντρώνεται η στήλη Observer των ”Financial Times”, επισημαίνοντας το νέο καθεστώς στην ανάθεση έργων πληροφορικής στον ΟΠΑΠ.

Ο Σωτήρης Κωστάκος ”έφτιαξε” το όνομά του στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 ως αδιάφθορος αθλητικός δικαστής.

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους προκατόχους του, δεν φοβήθηκε να επιβάλει πρόστιμα στους μεγιστάνες που έλεγχαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Α’ Εθνικής όταν παραβίαζαν τη νομοθεσία.

Τώρα ο κ. Κωστάκος είναι πρόεδρος του ΟΠΑΠ, της κρατικής εταιρίας διαχείρισης του ποδοσφαιρικού στοιχήματος, η οποία απορρόφησε πλέον του 1 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σε μια δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των θεσμικών επενδυτών του Λονδίνου.

Ο ζήλος του για fair play δείχνει ασταμάτητος. Ο κ. Κωστάκος προχώρησε στην πρωτοφανή κίνηση (για τα δεδομένα της Ελλάδας) να δημοσιεύσει στο Ιnternet το προσχέδιο του διαγωνισμού για το καινούργιο σύστημα υπολογιστών του ΟΠΑΠ.



Το τρέχον σύστημα εγκαταστάθηκε από την Intralot, μια ελληνική εταιρία που μέχρι τη στιγμή της ανάληψης της προεδρίας από τον κ. Κωστάκο είχε αναλάβει -σχεδόν - κάθε σύμβαση πληροφορικής του ΟΠΑΠ την τελευταία δεκαετία.

Ποιος βρίσκεται πίσω από την Intralot; Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, της πιο δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ελλάδα, η οποία κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο στη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Σαν τους παλιούς καλούς καιρούς...

* To σχόλιο έχει δημοσιευθεί στη στήλη Observer της ηλεκτρονικής έκδοσης των ”Financial Times” στις 5 Αυγούστου.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v