Ασιάτη συνεταίρο ”βάζει” η Siemens στα κινητά

Η BenQ, η κορυφαία επιχείρηση κινητών τηλεφώνων της Ταϊβάν, πιθανόν να γίνει ο συνεταίρος της Siemens στην περίοπτη, πλην όμως ζημιογόνο, μονάδα συσκευών κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δύο πλευρές.

της Bettina Wassener από τη Φρανκφούρτη

Η BenQ, κορυφαίος τεχνολογικός όμιλος της Ταϊβάν, πιθανόν να γίνει ο συνεταίρος της Siemens στη ζημιογόνο μονάδα κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δύο πλευρές.

Το εποπτικό συμβούλιο της Siemens συζητά για το μέλλον της μονάδας κινητής τηλεφωνίας και φαίνεται ότι ο γερμανικός κολοσσός μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού θα αναγγείλει σύντομα ότι ”βάζει συνεταίρο” σε αυτή την περίοπτη, πλην όμως προβληματική, επιχείρησή του.

Οι φήμες θέλουν το ενδιαφέρον της συνεργασίας να επικεντρώνεται σε ασιατική εταιρία, η οποία με μια τέτοια κίνηση θα αποκτούσε ελκυστική πρόσβαση για την εξασφάλιση ή αύξηση της παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ειδικά για την BenQ, την κορυφαία κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων της Ταϊβάν, μία συμφωνία θα λειτουργήσει επιταχυντικά στις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Εταιρίες όπως η Ningbo Bird, με την οποία η Siemens συνεργάζεται ήδη, η Acer, η Huawei, η LG Electronics και η NEC φέρονται να διεξάγουν συνομιλίες προς την παραπάνω κατεύθυνση. Ορισμένες ασιατικές εταιρίες, όπως η Samsung Electronics, έχουν πάντως διαψεύσει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη γερμανική μονάδα.

Η μονάδα συσκευών κινητής τηλεφωνίας είναι επί μακρόν μία από τις προβληματικές του ομίλου και κατέθεσε στο οικονομικό έτος μέχρι τον Μάρτιο ζημίες 500 εκατ. ευρώ, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός.

Στο τρίμηνο έως τον Μάρτιο, η μονάδα κατέθεσε απώλειες 138 εκατ. ευρώ, καθώς οι πωλήσεις συσκευών βυθίστηκαν στα 9,3 εκατ. από 12,8 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν. Ο μέσος όρος τιμής πώλησης, αν και ελαφρώς υψηλότερος από του προηγούμενου τριμήνου, παρέμεινε στο χαμηλό των 90 ευρώ.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v