Διαχειριστές με... έσοδα υψηλότερα του Soros

Ο Edward Lampert, ο επενδυτής που σχεδίασε τη συγχώνευση της Sears με την Kmart, αναδείχθηκε ως ο καλύτερα αμειβόμενος διαχειριστής hedge fund στον κόσμο, καθώς πέρυσι αποκόμισε κάτι περισσότερο από 1 δισ. δολάρια. Οι κορυφαίοι διαχειριστές των hedge funds.

της Lina Saigol

Ο Edward Lampert, ο επενδυτής που σχεδίασε τη συγχώνευση της Sears με την Kmart, κατονομάστηκε ως ο καλύτερα αμειβόμενος διαχειριστής hedge fund στον κόσμο, καθώς πέρυσι αποκόμισε κάτι περισσότερο από 1 δισ. δολάρια.

Ο κ. Lampert, ο οποίος ελέγχει την ESL Investments, κατέλαβε την πρώτη θέση στην επισκόπηση για τις αμοιβές των διαχειριστών των hedge funds της Institutional Investor’s Alpha. To ”πακέτο” απολαβών των 1,02 δισ. δολ. αποτελεί το μεγαλύτερο στην τετραετία που το περιοδικό καταγράφει τα κέρδη των διαχειριστών.

Σε γενικές γραμμές, οι 25 κορυφαίοι διαχειριστές hedge funds αποκόμισαν κατά μέσο όρο 251 εκατ. δολ. από προμήθειες και κέρδη από τις επενδύσεις τους, σε σύγκριση με αντίστοιχο μέσο όρο 207 εκατ. δολ. το 2003 και 110 εκατ. δολ. το 2002.

Μπροστά στα χρήματα που κερδίζουν οι διαχειριστές ωχριούν τα 10 εκατ. δολ. που κερδίζει κατά μέσο όρο ο διευθύνων σύμβουλος σε μία εκ των 500 μεγαλυτέρων εταιριών στις ΗΠΑ.

Ο James Simons της Renaissance Technologies κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην έρευνα, αποκομίζοντας 670 εκατ. δολ. πέρυσι, ενώ ο Bruce Kovner της Caxton Associates ”έρχεται” τρίτος με πακέτο απολαβών της τάξεως των 550 εκατ. δολ.

Τυπικά, οι διαχειριστές των hedge funds αποκομίζουν διοικητική προμήθεια 2% και 20% από τα κέρδη των τοποθετήσεων των επενδυτών. Όμως τα τεράστια ποσά των προμηθειών αναμένεται να σοκάρουν πολλούς, δεδομένων των πρόσφατων αποδόσεων πολλών Αμοιβαίων Κεφαλαίων της κατηγορίας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο διάσημος επενδυτής George Soros έπεσε στην έκτη θέση της κλίμακας με εισόδημα 305 εκατ. δολ. από 750 εκατ. δολ. πέρυσι.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v