Η SEC αποκαλύπτει σκάνδαλο σε hedge funds

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή προχώρησε σε καταγγελία για απάτη εναντίον επενδυτικής εταιρίας που κατηγορείται ότι καταχράστηκε κεφάλαια από δύο δικά της hedge funds. Αφού ”δανείστηκε” κεφάλαια, η εταιρία αρνούνταν την εξαργύρωση των μεριδίων και κινούσε διαδικασίες χρεοκοπίας.

του Andrew Parker στη Νέα Υόρκη

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή προχώρησε σε καταγγελία για απάτη εναντίον επενδυτικής εταιρίας που κατηγορείται ότι καταχράστηκε κεφάλαια από δύο δικά της hedge funds.

Η Securities and Exchange Commission ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχωρά σε επείγουσες νομικές διαδικασίες εναντίον της Northshore Asset Management, την οποία κατηγορεί ότι μετέφερε παράνομα 37 εκατ. δολ. από τα hedge funds και χρησιμοποίησε τα χρήματα για λογαριασμό της. Η ρυθμιστική αρχή τόνισε ότι τα κεφάλαια μετακινήθηκαν από τους λογαριασμούς prime brokerage στην Bank of America.

Τον Απρίλιο του 2003, η Northshore εξαγόρασε την SCM, εταιρία διαχείρισης δύο hedge funds, γνωστά ως Ardent Funds, έναντι 12 εκατ. δολ. Την εταιρία διαχείρισης την αγόρασε από τον Francis Saldutti, ιδρυτή των Ardernt funds, ο οποίος έγινε γενικός διευθυντής στη Northshore.

Εκτός από τη Northshore Asset Management, η SEC ανακοίνωσε ότι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι επίσης τα τρία ”αφεντικά” της εταιρίας -Kevin Kelley, Glenn Sherman και Robert Wilderman- καθώς και η Saldutti Capital Management.

H SEC επισημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι δεν δημοσιοποίησαν ποτέ στους μετόχους των Ardent Funds ότι η Northshore είχε εξαγοράσει την SCM. Επίσης, όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, οι κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί στους μετόχους των funds την εξαργύρωση των μεριδίων τους.

Οι δικηγόροι της Northshore είχαν πρόσφατα δηλώσει στη SEC ότι η εταιρία αναμένεται να χρεοκοπήσει.

Η SEC ζητά από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης την έκδοση εντολής περιοριστικών όρων και το ”πάγωμα” των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v