Lex: News Corp./Fox

Επιτέλους, να και μια συμφωνία που η διοίκηση δεν κρύβεται πίσω από ”παχιά” λόγια. Η News Corp. τόνισε τη Δευτέρα ότι δεν θα υπάρξουν στρατηγικά οφέλη και λειτουργικές επιπτώσεις από την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού της Fox.

Επιτέλους, να και μια συμφωνία που η διοίκηση δεν κρύβεται πίσω από ”παχιά” λόγια. Η News Corp. τόνισε τη Δευτέρα ότι δεν θα υπάρξουν στρατηγικά οφέλη και λειτουργικές επιπτώσεις από την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού της Fox. Πρόκειται για ένα deal που δεν είναι άκρως απαραίτητο για τη News Corp.

Όμως, από τη στιγμή που η μετοχή της News Corp. διαπραγματεύεται με μικρό premium έναντι της Fox βάσει της εκτιμώμενης κερδοφορίας τόσο του 2005 όσο και του 2006, η News Corp. αντέχει να προχωρήσει στην κίνηση αυτή. Το αποτέλεσμα θα τη βοηθήσει να ξεκαθαρίσει την κεφαλαιακή δομή της και απομακρύνει την αναγκαιότητα διατήρησης και δεύτερης εισαγωγής στις ΗΠΑ, τώρα που πλέον η εταιρία έχει έδρα στη χώρα.

Δεδομένης της αδύναμης θέσης του μειοψηφικού ποσοστού, η άνοδος της τιμής της μετοχής της Fox πάνω από την τιμή προσφοράς της News Corp. τη Δευτέρα αποτελεί έκπληξη. Ορισμένοι επενδυτές ενδέχεται να παραπονεθούν ότι το premium είναι πολύ μικρό και η αποτίμηση δεν εντυπωσιάζει, σε σχέση με αντίστοιχες επιχειρήσεις της αγοράς, όπως η Time Warner ή η Viacom. Η Merrill Lynch, για παράδειγμα, εκτιμά ότι η προσφορά της News Corp. αποτιμά τη Fox με discount 5%.

Ωστόσο, οι ελπίδες ότι η ειδική επιτροπή της Fox που θα αποφανθεί επί της προσφοράς θα ασκήσει πιέσεις για περισσότερα οφέλη από τη News Corp. είναι τουλάχιστον υπεραισιόδοξες. Η Νews Corp. δεν αισθάνεται κάποια πιεστική ανάγκη για να προχωρήσει το deal και μπορεί να ισχυριστεί ότι το premium μπορεί να διαμορφώνεται στο 7% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, αλλά με βάση μια μέση τιμή εξαμήνου το premium είναι πιο ελκυστικό, στο 16%.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v