Lex: Oracle/PeopleSoft

Κατάφερε άραγε η Oracle να διασπάσει εν τέλει τις άμυνες της Peoplesoft; Το ότι κερδίζει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μετόχων, αποτελεί σαφώς μια νίκη. Ωστόσο, δεν πρόκειται να θέσει τέλος στον 17μηνο ανταρτοπόλεμο της βιομηχανίας λογισμικού.

Κατάφερε άραγε η Oracle να διασπάσει εν τέλει τις άμυνες της Peoplesoft; Το ότι κερδίζει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μετόχων, αποτελεί σαφώς μια νίκη. Ωστόσο, δεν πρόκειται να θέσει τέλος στον 17μηνο ανταρτοπόλεμο της βιομηχανίας λογισμικού.

Έχει λογική για τους μετόχους της PeopleSoft να προσφέρουν τις μετοχές τους. Εάν δεν το κάνουν, ρισκάρουν την απόσυρση της προσφοράς των 24 δολ. της Oracle, με τις μετοχές της PeopleSoft να βυθίζονται. H προσφορά των μετοχών τους κρατά τουλάχιστον την Oracle μέσα στο ”παιχνίδι” και στέλνει σαφές μήνυμα προς η διοίκηση της PeopleSoft ότι οι μέτοχοι επιθυμούν τη συμφωνία.

Ωστόσο, η ψήφος της πλειοψηφίας των μετόχων δεν είναι απαραίτητο ότι αποτελεί επίσημη έγκριση του προτεινόμενου τιμήματος. Οι μέτοχοι της PeopleSoft γνωρίζουν καλά ότι η Oracle δεν μπορεί να πιέσει με την προσφορά της, λόγω του poison pill στο καταστατικό του στόχου εξαγοράς. H Oracle θα πρέπει να ενισχύσει ξανά την προσφορά.

Αυτό λογικά θα δώσει χρονικά περιθώρια στη διοίκηση της PeopleSoft, να αναζητήσει καλύτερους όρους εάν πιστεύουν πως η Oracle χρειάζεται όντως την εταιρία τους για να ενισχύσει τις δραστηριότητές της και είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα.

Υπάρχει μια ακόμη πιθανότητα. Το δικαστήριο του Delaware ενδέχεται να αποφανθεί εναντίον του poison pill της PeopleSoft, επιτρέποντας στην προσφορά των 24 δολ. να προχωρήσει. Σε κάθε χρονική στιγμή πάντως, οι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής και θα μπορούν να αλλάξουν γνώμη.

Οι πιθανότητες είναι υπέρ μιας μάχης δικαιωμάτων ψήφου στη γενική συνέλευση του 2005. Εν τω μεταξύ, η διοίκηση της PeopleSoft θα πρέπει να προσπαθήσει να αποκομίσει κάτι παραπάνω από τηνOracle. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουν να μην κάνουν περιττές ”τρίπλες”. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι σαν να αγνοούν το ξεκάθαρο μήνυμα των μετόχων για τη συμφωνία.

© The Financial Times Limited 2004. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v