”Οικολογικό” αμοιβαίο κεφάλαιο από τον Al Gore

Ο Al Gore, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ενεργοποιεί ξανά την εμπειρία του σε ζητήματα αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης, μέσω της ίδρυσης εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων. Η Generation Investment Management, εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο θα επενδύει σε μετοχές εταιριών με περιβαλλοντικές ευαισθησίες.

του Sundeep Tucker στο Λονδίνο

Ο Al Gore, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ενεργοποιεί ξανά την εμπειρία του σε ζητήματα αειφόρου οικονομικής ανάπτυξης, μέσω της ίδρυσης εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων.

Ο κ. Gore συνεργάζεται με τον David Blood, τον πρώην διευθύνων σύμβουλο της Goldman Sachs Asset Management, στην σύσταση της Generation Investment Management, εταιρίας διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο και επενδύσεις σε μετοχικούς τίτλους στις διεθνείς αγορές.

Οι έξι ιδρυτικοί συνέταιροι έχουν συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσόν δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την έναρξη των δραστηριοτήτων της Generation, η οποία σχεδιάζει να αρχίσει να προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια από το νέο έτος.

Η εταιρία έχει θέσει στόχο την παραγωγή υψηλών αποδόσεων μέσω ενός συνδυασμού παραδοσιακών μετοχικών αναλύσεων με έρευνες διατηρησιμότητας (sustainability research), έναν τομέα ερευνών που συνδυάζει τις αρχές της θεωρίας της οικονομικής ανάπτυξης, την διαχείριση των φυσικών πόρων, την ευαισθησία σε περιβαλλοντικά ζητήματα και την κοινωνική ευθύνη.

Ο κύριος Gore υπεραμύνθηκε των ζητημάτων διατηρησιμότητας στην οκταετία που διατέλεσε αντιπρόεδρος του Bill Clinton. Ο συγγραφέας του βιβλίου ”Ισορροπία στη Γη”, ηγήθηκε του προεδρικού συμβουλίου διατηρήσιμης ανάπτυξης και βοήθησε στην διασφάλιση συμφωνίας στο Πρωτόκολλο του Κιότο, της διεθνούς συνθήκης για τις κλιματολογικές αλλαγές.

Ως πρόεδρος της Generation, o κ. Gore εκτιμά πως θα αφιερώνει περίπου μιάμιση ημέρα την εβδομάδα στην εταιρία. Ο πρώην αντιπρόεδρος βρίσκεται επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Apple Computer ενώ συνεργάζεται από θέση συμβούλου και με την Google.

© The Financial Times Limited 2004. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v