To internet ζητά προστασία από τους H/Y- ”ζόμπι”

Οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής υπηρεσιών internet ζήτησαν από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τις επιχειρήσεις και τις υπόλοιπες εταιρίες παροχής υπηρεσιών internet να θέσουν εκτός λειτουργίας τους υπολογιστές ”ζόμπι”, που έχουν υπολογιστεί κρυφά να στέλνουν εκατομμύρια άχρηστα (spam) e-mails.

του Scott Morrison στο Σαν Φρανσίσκο

Οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής υπηρεσιών internet ζήτησαν από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, τις επιχειρήσεις και τις υπόλοιπες εταιρίες παροχής υπηρεσιών internet να θέσουν εκτός λειτουργίας τους υπολογιστές ”ζόμπι”, που έχουν υπολογιστεί κρυφά να στέλνουν εκατομμύρια άχρηστα (spam) e- mails.

Αυτοί οι υπολογιστές, γνωστοί και ως υπολογιστές ”ανοιχτής αναμετάδοσης” είναι μολυσμένοι με ιούς που τους θέτουν ευάλωτους στους spammers, οι οποίοι τους χρησιμοποιούν για να στέλνουν εκατομμύρια άχρηστων e-mails χωρίς να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους.

Η Microsoft αναφέρει πως περίπου το 40% όλων των άχρηστων e- mails στο δίκτυο MSN αποστέλλεται μέσω ”ζόμπι”- μια πρακτική που επιτρέπει την κάλυψη κάθε ίχνους των spammers. H AOL αναφέρει πως τα ”ζόμπι” αντιστοιχούν στο 89% όλων των άχρηστων e- mails στο δίκτυό της, οπότε το κλείσιμο των ”έκπτωτων” υπολογιστών θα επηρεάσει σημαντικά την ροή των spams.

H εφαρμογή της πρότασης, σύμφωνα με τις Microsoft, Yahoo!, America On Line και Earthlink, θα περιορίσει σημαντικά την εξάπλωση των άχρηστων e- mails, τα οποία αντιστοιχούν στο 70- 80% όλων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που στέλνονται μέσω διαδικτύου.

Σχετικές μελέτες αναφέρουν πως τα spam κοστίζουν στις εταιρίες παροχής υπηρεσιών internet και στις μεγάλες επιχειρήσεις, δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε χαμένο κυβερνοχώρο, χαμηλότερη παραγωγικότητα των υπαλλήλων, ανάγκη για τεχνική υποστήριξη και νομικές απαιτήσεις.

Επιπλέον, εκτός των προτάσεων, οι τέσσερις εταιρίες ανέφεραν πως θα συνεργασθούν σε δοκιμές δυο διαφορετικών προγραμμάτων που ενδέχεται να βοηθήσουν στον περιορισμό των spammers από την απόκρυψη των στοιχείων τους μέσω της πλαστογραφίας των διευθύνσεων, πρακτικής που είναι γνωστή ως spoofing.

O περιορισμός του spoofing έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημαντικότητα κατά τους τελευταίους μήνες, καθώς οι ηλεκτρονικοί απατεώνες έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε αποστολές μη ανιχνεύσιμων e- mails που στοχεύουν να ξεγελάσουν τους παραλήπτες, ώστε να δώσουν ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς λογαριασμού και passwords.

Tο spoofing έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις εταιρίες internet και τις εταιρίες λογισμικού anti- spam, καθώς το παγκόσμιο σύστημα e-mail, που έχει δημιουργηθεί βάσει του πρωτοκόλλου STMP, δεν προσφέρει κάποια ασφαλή μέθοδο εντοπισμού και επιβεβαίωσης της ταυτότητας του αποστολέα.

Οι τέσσερις εταιρίες ανέφεραν πως θα ελέγξουν κάποιες συμπληρωματικές τεχνολογίες που στηρίζονται από τη Microsoft και τη Yahoo!, εκτιμώντας πως θα είναι σε θέση να υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις για ένα σύστημα καθολικής αναγνώρισης έως το τέλος του έτους.

© The Financial Times Limited 2004. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v