Lex: Viacom

Μετά από αρκετά χρόνια έντασης στα υψηλά κλιμάκια της Viacom, ο Summer Redstone υπόσχεται να φέρει ξανά χαμόγελα. Οι επενδυτές μπορεί να θρηνήσουν τον ”χαμό” του Mel Karmazin, ο οποίος υπήρξε ένας δυναμικός διευθυντής.

Μετά από αρκετά χρόνια έντασης στα υψηλά κλιμάκια της Viacom, ο Summer Redstone υπόσχεται να φέρει ξανά χαμόγελα.

Οι επενδυτές μπορεί να θρηνήσουν τον ”χαμό” του Mel Karmazin, ο οποίος υπήρξε ένας δυναμικός διευθυντής. Ωστόσο, δεν θα τους λείψουν οι υποθέσεις και οι εκτιμήσεις για το, πόσο ακόμη θα επιβίωνε η σχέση μεταξύ του κ. Karmazin και του κ. Redstone, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, στην κορυφή του ομίλου μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ο κ. Redstone έχει τονίσει πόσο φιλικά αισθάνεται με τον Tom Freston και τον Leslie Moonves, οι οποίοι αναλαμβάνουν ως νέο διευθυντικό δίδυμο, και το πόσο καλά τα πηγαίνουν και μεταξύ τους. Το πόσο θα διαρκέσει αυτή η θερμή σχέση- καθώς τα δυο στελέχη θα συναγωνίζονται για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, την οποία ο κ. Redstone έχει υποσχεθεί να εκχωρήσει μέσα σε περίοδο τριετίας- μένει να το δούμε.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι, ότι οι αλλαγές στην ηγεσία του ομίλου δεν καθησυχάζουν τις ανησυχίες των επενδυτών. Οι μετοχές της Viacom παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση 24% έναντι του κλάδου στις ΗΠΑ, λόγω ανησυχιών για τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρίας και την απογοητευτική απόδοση των ραδιοφωνικών δραστηριοτήτων, με τις οποίες συνδεόταν στενά ο κ. Karmazin.

Ακόμη και μετά τα θετικά μηνύματα του πρώτου τριμήνου από τη Viacom, παραμένουν τα ερωτηματικά για τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας στους ώριμους κλάδους του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης στις ΗΠΑ.

Οι μεγάλες εξαγορές αποκλείονται. Η νέα τριανδρία της Viacom επιθυμεί μια γρήγορη λύση για το θέμα της της χαμηλής μετοχικής τιμής. Πιθανότατα, θα προχωρήσουν σε μια περίοδο ισχυρής λειτουργικής απόδοσης και επαναγορών ιδίων μετοχών, για να κερδίσουν ξανά την επενδυτική εμπιστοσύνη.

© The Financial Times Limited 2004. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v