Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές μετοχές στο Έτος του Αρουραίου

Το κινεζικό χρηματιστήριο επιστρέφει σε ελκυστικά επίπεδα, καθώς πλησιάζουμε στο Ετος του Αρουραίου, πιστεύει ο Richard Wong της HSBC Group.

του Richard Wong της HSBC Group

από την στήλη View of the day

Το κινεζικό χρηματιστήριο επιστρέφει σε ελκυστικά επίπεδα, καθώς πλησιάζουμε στο Ετος του Αρουραίου, πιστεύει ο Richard Wong της Halbis, βραχίονα εξειδικευμένης διαχείρισης της HSBC Group. Εκτιμά ότι στο 2008 ο πολλαπλασιαστής τιμής/κέρδους των κινεζικών μετοχών έχει ήδη επιστρέψει σε ελκυστυκά επίπεδα μετά την κάθετη διόρθωση του 2007 και ότι οι προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη παραμένουν εύρωστες.

Αν και θα υπάρξει αρκετή αβεβαιότητα βραχυπρόθεσμα, οι μετοχές θα ανακτήσουν τάσεις αναρρίχησης στο β’ τρίμηνο 2008, όταν θα έχουν αποσαφηνιστεί κάπως τόσο οι προοπτικές για την αμερικανική οικονομία όσο και το κατά πόσον θα χαλιναγωγηθεί ο κινεζικός πληθωρισμός, δηλώνει ο κ. Wong.

”Πιστεύουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα αυξήσει τα επιτόκια για να βοηθήσει την μείωση του πληθωρισμού ενόψει της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης τον Μάρτιο 2008. Ωστόσο, τυχόν αυξήσεις των επιτοκίων δεν θα έχουν ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στο κινεζικό χρηματιστήριο.”

Στους υπόλοιπους θετικούς παράγοντες περιλαμβάνονται η μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 33% στο 25% και η τάση βιομηχανικού συγκεντρωτισμού, που αναμένεται να συνεχίσει να απελευθερώνει επιχειρηματική αξία.

Αν και η ανάπτυξη της Κίνας πιθανότατα θα επιβραδυνθεί στην περίπτωση παγκόσμιας ύφεσης, η άνθιση του κινεζικού χρηματιστηρίου δεν θα ”πεθάνει,” δηλώνει ο κ. Wong.

”Η Κίνα έχει αναδειχθεί σε παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη χάρη στα δικά της μέσα. Τα τελευταία χρόνια διευρύνει συνεχώς την εξαγωγική της βάση και μειώνει την εξάρτηση από τις ΗΠΑ. Οι κινεζικές εξαγωγές αναμένεται να αποδειχθούν αρκετά ανθεκτικές σε μια επιβράδυνση.”

© The Financial Times Limited 2008. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v