Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι μετοχές θα ανακάμψουν στο β’ εξάμηνο

Ανάκαμψη των μετοχικών αξιών στο β’ εξάμηνο του έτους προβλέπει ο Mike Lenhoff, στρατηγικός αναλυτής της Brewin Dolphin Securities, λαμβάνοντας ως δεδομένα τη μείωση επιτοκίων από BoE και Fed και επακόλουθες αναβαθμίσεις επιχειρηματικής κερδοφορίας.

του Mike Lenhoff, αναλυτή της Brewin Dolphin Securities,

από την στήλη View of the Day

Οι διεθνείς μετοχικές αγορές μοιάζουν υπερπουλημένες και θα βρεθούν σε πολύ καλύτερη θέση από την σημερινή στις αρχές του β’ εξαμήνου, σύμφωνα με τον Mike Lenhoff, στρατηγικό αναλυτή της Brewin Dolphin Securities.

Τρία είναι τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί προσοχή.

Πρώτον, ο ρυθμός με τον οποίο η Citigroup προετοιμάστηκε για να πραγματοποιήσει τις διαγραφές ζημιών, ακολουθηθεί και από άλλες τράπεζες, τότε το πιθανότερο είναι ότι οι κακές ειδήσεις που αφορούν την αγορά subprime θα αρχίσουν να μειώνονται – αν όχι στο τέλος του α’ τριμήνου, τουλάχιστον έως το καλοκαίρι”.

Δεύτερο, σύμφωνα με τον κ. Lenhoff, αμερικανικά και βρετανικά επιτόκια θα βρίσκονται πολύ χαμηλότερα έως το καλοκαίρι.

”Προβλέπουμε ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια έως το 3,5% και ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα ακολουθήσει ανάλογη πορεία, με αποτέλεσμα τα βρετανικά επιτόκια να διαμορφωθούν στο 4,75%. Πρόκειται για δύο επίπεδα που δικαιολογούν τις προσδοκίες για καλύτερη μελλοντική πορεία αμερικανικής και βρετανικής οικονομίας και επιχειρηματικών κερδών”.

Τρίτον, οι αποτιμήσεις θα αρχίσουν να καθίσταται περισσότερο ελκυστικές, μόλις ξεκινήσουν οι αναβαθμίσεις των προβλέψεων κερδοφορίας, κάτι το οποίο ο αναλυτής αναμένει ότι θα συμβεί μετά τη μείωση επιτοκίων από Fed και BoE.

”Οι περισσότερες μεγάλες μετοχικές αγορές είναι υπερπουλημένες. Αυτό ισχύει για τον FTSE 100, ο οποίος, όμως, ακολουθεί την ίδια πορεία κάθε φορά που οι τάσεις στις αγορές ”γυρίζουν”. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο χαλάρωσης, μετά από την bull market της τελευταίας 4ετίας”.

© The Financial Times Limited 2008. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v