Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακλόνητη η ”αναδυόμενη” Ευρώπη

Παρά την παγκόσμια χρηματιστηριακή επιδείνωση, οι στρατηγικές επενδυτικές προοπτικές των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης παραμένουν εύρωστες, εκτιμά ο κ. Martin Majdaniuk, που εξακολουθεί να θεωρεί την Τουρκία Νο1 της περιφέρειας.

του Martin Majdaniuk

από τη στήλη ”View of the day”

Παρά την επιδείνωση της παγκόσμιας χρηματιστηριακής κατάστασης, οι στρατηγικές επενδυτικές προοπτικές των αναδυόμενων αγορών της Ευρώπης παραμένουν εύρωστες, εκτιμά ο κ. Martin Majdaniuk, διαχειριστής του κεφαλαίου Baring Emerging Europe.

Πιστεύει ότι στην περιφέρεια υπάρχει αρκετή εσωτερική δύναμη ώστε να δημιουργήσει αξιόπιστη οικονομική εμφάνιση, ακόμη και αν επιβραδυνθεί η αμερικανική οικονομία.

”Τα κύρια επενδυτικά θέματα της ανατολικής Ευρώπης σχετίζονται με την εγχώρια ζήτηση και με τις περιφερειακές υποδομές, καθώς οι περισσότερες οικονομίες απολαμβάνουν άπλετη χρηματοδότηση και οι υποδομές είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη”.

Η Τουρκία είναι από τις πλέον ευνοούμενες αγορές του διαχειριστή. ”Το πολιτικό ρίσκο έχει μειωθεί μετά την άνετη επικράτηση του κόμματος ΑΚΡ στις εκλογές και την ευρεία αποδοχή της προεδρίας του κ. Gul. Διατηρούμε μεγάλο άνοιγμα στις τουρκικές τράπεζες, καθώς πιστεύουμε ότι θα ευνοηθούν τα μάλα από την πτώση των επιτοκίων το 2008”.

Η Ρωσία εξακολουθεί να ευνοείται πάρα πολύ από τη ζήτηση για εμπορεύματα, καθώς είναι σημαντικός προμηθευτής βιομηχανικών μετάλλων, πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και στην κεντρική Ευρώπη οι συμμετοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η χαμηλότερη βάση κόστους θα προσελκύσουν πολλές επενδύσεις κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων.



”Οι μακροοικονομικές προοπτικές σε όλη την περιφέρεια παραμένουν ευνοϊκές και οι προοπτικές εύρωστης ανάπτυξης δημιουργούν θετικές προσδοκίες για την Πολωνία και την Τσεχία”.

Τέλος, ο κ. Majdaniuk συμπληρώνει: ”Η ουγγρική οικονομία παραμένει ωστόσο αδύναμη, καθώς απορροφά τις επιπτώσεις του προγράμματος λιτότητας”.

© The Financial Times Limited 2008. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v