Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερπουλημένες τραπεζικές μετοχές

Οι διεθνείς χρηματοοικονομικές μετοχές έχουν γίνει υπερπουλημένες, τόσο σε πραγματικές τιμές όσο και σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, δηλώνει ο κ. Ian Scott, στρατηγικός αναλυτής της Lehman Brothers.

του Ian Scott της Lehman Brothers

από τη στήλη View of the day

Οι διεθνείς χρηματοοικονομικές μετοχές έχουν γίνει υπερπουλημένες, τόσο σε πραγματικές τιμές όσο και σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, δηλώνει ο κ. Ian Scott, στρατηγικός αναλυτής της Lehman Brothers.

”Από τότε που άρχισαν για πρώτη φορά τα προβλήματα σε σχέση με τα επισφαλή στεγαστικά δάνεια να πλήττουν τα χρηματιστήρια, τον Φεβρουάριο φέτος, οι διεθνείς τραπεζικοί τίτλοι έχουν διολισθήσει 14%, ενώ οι μη χρηματοοικονομικοί τίτλοι έχουν αυξηθεί 8,5%”, δηλώνει.

”Η σχετική υποεμφάνιση του 22% στους επτά μήνες είναι από τις ταχύτερες που έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία 35 χρόνια”.

Ο κ. Scott σημειώνει ότι μολονότι η υποεμφάνιση είναι έντονη, δεν είναι πρωτοφανής.

”Από τις τρεις άλλες μεγάλες διολισθήσεις, η περίοδος έως την αιχμή της αγοράς τον Μάρτιο 2000 ήταν η πλέον παρατεταμένη, με τις χρηματοοικονομικές μετοχές να έχουν υποεμφάνιση έναντι της ευρύτερης αγοράς 32% ανάμεσα στον Ιούλιο του 1998 και στον Μάρτιο του 2000.

”Οι δύο άλλες περίοδοι εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, στο επτάμηνο έως τον Σεπτέμβριο του 1990 και στο επτάμηνο έως τον Απρίλιο του 1992”.

Τονίζει ότι οι τραπεζικοί τίτλοι είναι ως επί το πλείστον άρρηκτα δεμένοι με την κατάσταση της ευρύτερης οικονομίας και του χρηματοοικονομικού συστήματος, γεγονός που υποδεικνύει ότι υπάρχει ένα όριο στο πόσο μπορεί να αποσυνδεθεί ο κλάδος από την υπόλοιπη αγορά.

”Η αίσθησή μας είναι ότι οι τράπεζες έχουν προεξοφλήσει πλέον πολύ πιο αρνητικές προοπτικές από την υπόλοιπη αγορά”.

”Με δεδομένη την ταχύτητα της διόρθωσης, αν μη τι άλλο, περιμένουμε να δούμε μια σχετική ανάκαμψη από τα τρέχοντα επίπεδα”.

© The Financial Times Limited 2007. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v