Οι «Spice Girls» στην υπηρεσία προπαγάνδας του Kim Jong Un

Ένα γυναικείο συγκρότημα έχει αναλάβει με τα τραγούδια του να συνεισφέρει στην στήριξη του ηγέτη της χώρας. Με ήχους ποπ και συναυλίες γεμάτες στρατιωτικές σκηνές.

Μια γυναικεία μπάντα, ντυμένη με στολές που θυμίζουν κάτι μεταξύ ναυτικού και νοσοκόμας τραγουδά ποπ ενώ στο video wall παρουσιάζονται «ένδοξες» στιγμές της στρατιωτικής μηχανής της Βορείου Κορέας. 

Είναι ένα ακόμα δείγμα της προπαγάνδας που έχει στήσει η ηγεσία της χώρας όπως μεταδίδει ο Jamil Anderlini. Αν και έχει προβλήματα στην «εξαγωγή» (ακυρώθηκε sold out συναυλία στο Πεκίνο καθώς οι αρχές της χώρας αρνήθηκαν την προβολή στο video wall εικόνων χρήσης πυρηνικών όπλων) στο εσωτερικό δουλεύει… μια χαρά παίζοντας τραγούδια με τίτλους «Μείνε πάντα πιστός στο αστυνομικό», «Δεν ζηλεύουμε τίποτα στον κόσμο» και «ας υπερασπιστούμε τον σοσιαλισμό».

Το γκρουπ, οι Moranbong είναι το αγαπημένο του ηγέτη της χώρας και μάλιστα έχει εξασφαλισμένη την… αποθέωση όταν οι συναυλίες του φτάνουν στο τέλος τους.

Πώς; Με την εμφάνιση στο video wall του ίδιου του Kim Jong Un

 

© The Financial Times Limited 2016. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v