Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες κάνουν εκπτώσεις στα ”αρπακτικά fund”

Οι επενδυτικές τράπεζες προσφέρουν χρηματοδότηση με βελτιωμένους όρους προς τα ”αρπακτικά κεφάλαια” με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για την αγορά χρεογράφων από τις ίδιες τις τράπεζες, σύμφωνα με τραπεζίτες και διαχειριστικές των funds.

του James Mackintosh από το Λονδίνο

Οι επενδυτικές τράπεζες προσφέρουν χρηματοδότηση με βελτιωμένους όρους προς τα ”αρπακτικά κεφάλαια” με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθoύν τα χρήματα για την αγορά χρεογράφων από τις ίδιες τις τράπεζες, σύμφωνα με τραπεζίτες και διαχειριστικές των funds.

Οι τράπεζες κόπτονται να μεταφέρουν έναν όγκο από πάνω από 200 δισ. δολ. χρεογράφων μοχλευμένων εξαγορών και επιχειρούν να κάνουν μόχλευση με τα ”αρπακτικά κεφάλαια” τα οποία διαθέτουν hedge funds και private equities για να πωλήσουν τα χρεόγραφα.

Η εν λόγω χρηματοδότηση παρέχεται με υποκρυπτόμενη έκπτωση, η οποία δίνει στις τράπεζες τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουν τις ανοιχτές εκπτώσεις στα χρεόγραφα LBO τα οποία υποχρεώνονται να πουλήσουν κάτω από την ονομαστική αξία.

Αυτή η διαδικασία όμως θα βοηθήσει ώστε να εκκαθαριστούν τα βάρη των χρεών, τα οποία έχουν επιδεινώσει την πιστωτική κρίση, περιορίζοντας τις διαθέσεις των τραπεζών να προσφέρουν νέες πιστώσεις.

”Οι τράπεζες προσφέρουν διαφορετικούς όρους σε όσους αγοράζουν τα δικά τους δάνεια και όσους αγοράζουν δάνεια άλλων οίκων”, δήλωσε ένας διαχειριστής hedge fund.

Οι βελτιωμένοι όροι που προσφέρονται κατά κανόνα μέσω swaps συνολικής απόδοσης, τα οποία συμπεριλαμβάνουν χρηματοδότηση και πώληση, διατίθενται κατά κύριο λόγο από τις αποκαλούμενες παγκόσμιες τράπεζες, όπως η Citigroup, η Barclays, η UBS ή η Credit Suisse, δηλώνουν fund managers.

Οι τραπεζίτες δηλώνουν ότι δεν είναι κακό να προσφέρονται φθηνότερες ή μεγαλύτερης διάρκειας χρηματοδοτήσεις για τα χρέη LBO.

Απελευθερώνοντας τα δάνεια LBO από τα χαρτοφυλάκιά τους, οι τράπεζες απελευθερώνουν δεσμεύσεις που τους δίνουν τη δυνατότητα να διαθέσουν πιστώσεις ταχύτερα απ’ όσο σε διαφορετική περίπτωση.

© The Financial Times Limited 2007. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v