Τα μοντέλα που έκλεψαν καρδιές στην έκθεση της Γενεύης

Από τη Lotus έως την Honda και την Ford, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έσπευσαν να παρουσιάσουν νέα μοντέλα με ιπποδύναμη που... ζαλίζει. Γιατί ξαφνικά η αυτοκινητοβιομηχανία έγινε λάτρης της ταχύτητας.

Τα μοντέλα που έκλεψαν καρδιές στην έκθεση της Γενεύης

Ως… έκρηξη ταχύτητας χαρακτηρίζει την φετινή έκθεση αυτοκινήτου στην Γενεύη ο αποσταλμένος των Financial Times. Μια ματιά στα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται στο video είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς τι εννοεί.

Γιατί όμως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες ακολούθησαν την ίδια στρατηγική;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχονται να δώσουν οι αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως λένε η ευρωπαϊκή αγορά προσπαθεί να επανέρθει μετά από έξι χρόνια μείωσης των πωλήσεων 2007 – 2013. Ακόμα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, όχι ανάπτυξης.

Η στόχευση πίσω από τη στροφή στην ταχύτητα είναι απλή και την εξηγεί στέλεχος της Lotus: η μεγαλύτερη δύναμη είναι ο ευκολότερος τρόπος να ζητήσεις από τον πελάτη περισσότερα λεφτά και έτσι μπορείς να βελτιώσεις τα περιθώρια κέρδους.

Βέβαια οι κατασκευαστές καλούνται να ισορροπήσουν μεταξύ αυτής της ανάγκης και της απαίτησης της Ευρώπης για χαμηλότερες εκπομπές αερίων.

Και βρίσκουν τις δικές τους λύσεις, όπως αποκαλύπτεται και στο video…

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v