Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο «τρίτος» δρόμος για μεγάλα κέρδη στις αγορές

Η επενδυτική στρατηγική που κινείται μεταξύ ενεργητικής και παθητικής διαχείρισης. Τις ευκαιρίες αναλύει η Ana Harris, διαχειρίστρια της State Street Global Advisors. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Ο «τρίτος» δρόμος για μεγάλα κέρδη στις αγορές

Έναν νέο τρόπο επενδύσεων με υπεραποδόσεις και μεγαλύτερη διαφάνεια παρουσιάζει η Ana Harris της State Street Investors. 

Οπως αναφέρεται στο video των Financial Times οι στρατηγικές smart beta είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να παρακολουθούν στενά συγκεκριμένα μέρη της αγοράς, με στόχο να καταγράψουν ανώτερες αποδόσεις.

Τα εν λόγω προϊόντα και στρατηγικές -που αποκαλούνται επίσης active indexing- αποδίδουν καλύτερα από τους ακριβούς ενεργητικούς διαχειριστές αλλά και την παθητική διαχείριση που αποτυγχάνει να υπεραποδώσει έναντι της ευρύτερης αγοράς. 

Όμως η μεγαλύτερη διαφορά τους από τις κλασικές επενδυτικές στρατηγικές είναι ότι παρέχουν στον επενδυτή πρόσβαση στα στοιχεία και τα premium ρίσκου που παρακολουθούν, γεγονός που καθιστά τη διαχείριση πιο διαφανή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Financial Times, οι επενδύσεις με smart beta υπεραπέδωσαν έναντι τόσο της ενεργητικής, όσο και της παθητικής διαχείρισης σε Ευρώπη και ΗΠΑ το 2012 και το 2013, με ετήσιες αποδόσεις άνω του 30%.

Καθόλου άσχημα... 

 

© The Financial Times Limited 2014. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v