Πέντε ερωτήσεις στον CEO της Uber

Ο Ντάρα Κοσροβσάχι, μιλά στους Financial Times για τις αλλαγές στην εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας, τον ανταγωνισμό με την Amazon και τα ρομποταξί του Έλον Μασκ.

O Nτάρα Κοσροβσάχι ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Uber το 2017 σε μια περίοδο που η εταιρεία τεχνολογίας είχε βρεθεί στο στόχαστρο για σειρά σκανδάλων που είχαν πλήξει τη δημόσια εικόνα της. 

Ως τότε, η Uber ήταν συνεχώς σε αντιπαράθεση με τις ρυθμιστικές αρχές, ταλαιπωρούνταν από καταγγελίες για τοξική εργασιακή κουλτούρα και δεν είχε κατορθώσει ακόμα να εμφανίσει κέρδη. 

Στον 55χρονο CEO πιστώνεται ότι κατόρθωσε να μεταμορφώσει την εταιρική κουλτούρα της Uber και να την οδηγήσει για πρώτη φορά στην κερδοφορία.  To 2023 η Uber εμφάνισε ετήσια λειτουργικά κέρδη 1,1 δισ. δολάρια.

Ο Κοσροβσάχι μιλάει στην συντάκτρια των Financial Times, Ρούλα Κάλαφ, για το πώς η επίτευξη κερδοφορίας για πρώτη φορά στην ιστορία της Uber αποτέλεσε «σημείο καμπής», την αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας, τον ανταγωνισμό με την Amazon, τον Έλον Μασκ, τα ρομποταξί και τις συμβουλές που θα έδινε στον... 25χρονο εαυτό του. 

© The Financial Times Limited 2024. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v