Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε αναζήτηση καταλύτη

Με... τεχνητά μέσα, δηλαδή τις δημοπρασίες, διατηρείται το ΧΑ πάνω από τις 1.200 μονάδες. Κλειδί οι τράπεζες, σε εξέλιξη η «μάχη» Εθνικής-Πειραιώς για την πρωτιά της κεφαλαιοποίησης. Ζητούμενη η επιβεβαίωση των 400-398 για τον 25άρη.

ΧΑ: Σε αναζήτηση καταλύτη

Με τεχνητές αναπνοές διατηρήθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης οριακά θετικά. Ο Γ.Δ. διαμορφώθηκε στις 1.223,28 μονάδες, αποτυπώνοντας ωστόσο στρεβλά την πραγματική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Χρηματιστήριο.

Με τη διαδικασία της δημοπρασίας 4-5 δεικτοβαρείς μετοχές με θεαματικό γύρισμα συνέβαλαν στη μείωση των μεγαλύτερων απωλειών για τον FTSE και στο οριακά θετικό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη.

Ωστόσο, όπως σημείωναν χρηματιστηριακοί παράγοντες, αυτές οι... τεχνητές αναπνοές υποδηλώνουν τη διάθεση ισχυρών χεριών να περιοριστεί η έκταση της διόρθωσης στο Χ.Α., να μην υποχωρήσουν άμεσα και οι δείκτες, όπως συμβαίνει τελευταία, με αρκετές μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Οι τράπεζες, που αποτελούν βασικό κλειδί της τάσης, κινήθηκαν χθες ανοδικά με αιχμή την Πειραιώς και τον κλαδικό δείκτη να διαμορφώνεται πολύ κοντά στις κρίσιμες 195 μονάδες. Ακολούθησε στα τελευταία 15 λεπτά της συνεδρίασης και η Alpha Bank, ενώ η Εθνική παραμένει εμφανώς πιο αδύναμη.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στις τράπεζες, ο Χρ. Κίτσιος αναφέρεται στην επίμαχη εκκρεμότητα του τρόπου άσκησης των warrants και του πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης.

Η τριάδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες κινείται εκ περιτροπής, ούτως ώστε και μερική κατοχύρωση σημαντικών υπεραξιών να διευκολυνθεί, και οι τιμές να διατηρούνται κοντά στα υψηλά επίπεδα.

Ζητούμενη για σήμερα η επιβεβαίωση των 400-398 μονάδων για τον 25άρη και των 1.205-1.2015 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v