Οι πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας τον Ιανουάριο υπογραμμίζουν την επικέντρωση της Πιονγκγιάνγκ στην ενίσχυση της συμβατικής στρατιωτικής αποτρεπτικής της ικανότητας, ενώ συμβαδίζουν με την πρόοδο που έχει σημειώσει η Νότια Κορέα στην εξέλιξη πυραύλων, καθώς και με τα διευρυμένα αντιπυραυλικά συστήματα στην Κορέα και την ευρύτερη περιοχή.
Μια πιο ισχυρή συμβατική αποτρεπτική ικανότητα θα έδινε στη Βόρεια Κορέα περισσότερη εμπιστοσύνη στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και τους γείτονές της και μπορεί να προσφέρει στην Πιονγκγιάνγκ μεγαλύτερο περιθώριο για ενέργειες κλιμάκωσης, αν επιδεινωθούν οι πολιτικές σχέσεις ή οι σχέσεις ασφαλείας.
Η Βόρεια Κορέα έχει δοκιμάσει οκτώ πυραύλους από την 1η Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων δύο υπερηχητικών πυραύλων, δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν από πλατφόρμα τρένου, δύο τακτικά κατευθυνόμενων πυραύλων και δύο πυραύλων πλεύσης.
Ο Ιανουάριος δεν είναι μια περίοδος που η Βόρεια Κορέα συνηθίζει να δοκιμάζει πυραύλους και ο ρυθμός των δοκιμών φέτος είναι σημαντικά υψηλότερος από τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Πιονγκγιάνγκ πρότεινε επίσης πρόσφατα ότι μπορεί να άρει το μορατόριουμ που επέβαλε από μόνη της στις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και πυρηνικών δοκιμών, αν και οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη αναφέρει οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα στον κύριο χώρο πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.
Μετά την κατάρρευση των πυρηνικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας στις αρχές του 2019, η Πιονγκγιάνγκ έχει δοκιμάσει κυρίως πυραυλικά συστήματα μικρότερου βεληνεκούς και συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων μεγαλύτερου διαμετρήματος (MLRS), τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να συντρίψουν ή να αποφύγουν την αντιπυραυλική άμυνα στην Κορεατική Χερσόνησο. Η Βόρεια Κορέα συνέχισε επίσης να δοκιμάζει τις δυνατότητές της για ανταποδοτικό πλήγμα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων που εκτοξεύονται από πλατφόρμες τρένου και των βαλλιστικών πυραύλων της που εκτοξεύονται από υποβρύχια.
Εκτός από τους βαλλιστικούς πυραύλους και τους πυραύλους πλεύσης, η Βόρεια Κορέα έχει επεκτείνει το βεληνεκές και την ακρίβεια των συστημάτων MRLS της τα τελευταία χρόνια — περιορίζοντας την εξάρτησή της από απαρχαιωμένα συστήματα που στόχευαν κυρίως μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα και μετατοπιζόμενη σε πιο τακτικά συστήματα που μπορεί να χτυπήσουν βασικούς στρατιωτικούς στόχους στη Νότια Κορέα.