Οι τιμές των μεταχειρισμένων Τesla στις ΗΠΑ και τη Βρετανία πέφτουν περισσότερο από ό,τι των άλλων ηλεκτρικών οχημάτων - αλλά η πτώση φαίνεται να οφείλεται κυρίως στην πληθώρα των πρώην leasing αυτοκινήτων που βγαίνουν στην αγορά και όχι στη σχέση της μάρκας με τον Ελον Μασκ.
Οι τιμές των μεταχειρισμένων Tesla στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της διαδικτυακής αγοράς CarGurus, έναντι πτώσης 1,5% για άλλες μάρκες EV. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησαν κατά 15%, περισσότερο από τη γενική πτώση 10% για όλα τα μεταχειρισμένα EV, σύμφωνα με την πλατφόρμα πωλήσεων Auto Trader.
Οπως σημειώνουν οι Financial Times, η πτώση των τιμών έρχεται εν μέσω υποψίας ότι η μάρκα της Tesla πλήττεται από την ανάδειξη του Μασκ σε φυσιογνωμία της αμερικανικής ακροδεξιάς και σε έμπιστο πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ιδίως δεδομένου ότι τα EV τείνουν να είναι πιο δημοφιλή μεταξύ των ψηφοφόρων του αριστερού κέντρου.