Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Κίνας συζήτησαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μέτρα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και των αγορών ενόψει της δασμολογικής επίθεσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον θα επιταχύνουν τα σχέδια απελευθέρωσης κινήτρων για την ενίσχυση της κατανάλωσης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ανώτατη ηγεσία και ανώτεροι αξιωματούχοι σε όλους τους κυβερνητικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών ρυθμιστικών αρχών, συνεδρίαζαν τις τελευταίες τρεις ημέρες και εξέτασαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ορισμένα μέτρα που είχαν προγραμματιστεί ακόμη και πριν από τους δασμούς του Τραμπ.
Τα μέτρα θα επικεντρωθούν στην τόνωση των καταναλωτικών δαπανών, του ρυθμού γεννήσεων και των επιδοτήσεων για ορισμένες εξαγωγές, ανέφεραν οι πηγές. Οι ρυθμιστικές αρχές συζήτησαν επίσης τις λεπτομέρειες ενός ταμείου σταθεροποίησης για τη στήριξη της χρηματιστηριακής αγοράς της.