Euro2Day

Συνάντηση Σολτς-Μακρόν στο Βερολίνο την Τρίτη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Συνάντηση Σολτς-Μακρόν στο Βερολίνο την Τρίτη

Δημοσιεύθηκε: 14 Μαρτίου 2025 - 17:41

Load more

Συνάντηση εργασίας με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς θα έχει την ερχόμενη Τρίτη στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές προσκείμενες στο Ελιζέ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος θα συζητήσουν επίσης το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της ΕΕ, στόχος του οποίου είναι να κινητοποιηθούν περίπου 800 δισ. ευρώ αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά τον εμπορικό πόλεμο κατά της ΕΕ που φέρεται διατεθειμένος να ξεκινήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή, ο πρόεδρος Μακρόν συναντήθηκε στο Παρίσι με τους ιθύνοντες της αμυντικής βιομηχανίας στη Γαλλία μεταξύ των οποίων ήταν οι εκπρόσωποι της Dassault, της Airbus της Safran, της Gicat κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Load more

Δείτε επίσης

Load more