Euro2Day

Down οι κατασκευές στην ευρωζώνη

Η κατασκευαστική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,1% στην Ευρωζώνη και κατά 0,8% στην ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2024 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Down οι κατασκευές στην ευρωζώνη

Δημοσιεύθηκε: 20 Φεβρουαρίου 2025 - 12:18

Load more

Η κατασκευαστική παραγωγή της ζώνης του ευρώ παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη τον Δεκέμβριο του 2024 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο, ανέφερε η Eurostat σε έκθεσή της σήμερα Πέμπτη. Η παραγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2023, η κατασκευαστική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,1% στην Ευρωζώνη και κατά 0,8% στην ΕΕ.

Στη ζώνη του ευρώ σημειώθηκε μείωση κατά 0,2% στις εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες και κατά 0,1% στις κατασκευές κτιρίων τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η παραγωγή σε έργα πολιτικού μηχανικού παρέμεινε σταθερή. 

Σε ετήσια βάση, οι κατασκευές κτιρίων αυξήθηκαν κατά 0,1% και τα έργα πολιτικού μηχανικού αυξήθηκαν κατά 2%, ενώ οι εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 1,4%.

Load more

Δείτε επίσης

Load more