Οικογένειες στον Λίβανο θα μπορούσαν να έχουν ζήσει για χρόνια δίπλα σε ένα μέλος της Χεζμπολάχ χωρίς ποτέ να γνωρίζουν ότι ο γείτονάς τους ήταν μέλος της ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν, της πιο ισχυρής στρατιωτικής και πολιτικής οργάνωσης της χώρας.
Αλλά σε ένα απόγευμα, χιλιάδες beepers που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εξερράγησαν στα χέρια στελεχών της, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί ένα από τα πιο στρατηγικά χαρακτηριστικά της Χεζμπολάχ: τη μυστικότητά της.
Οπως εξηγεί ανάλυση του CNN, οι τακτικές αντάρτικου που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της 18χρονης κατοχής του νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ την έχουν καταστήσει έναν «αόρατο εχθρό».
Η πρακτική της απόκρυψης στις σκιές συνεχίζεται σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα, παρότι η Χεζμπολάχ έχει εξελιχθεί σε ένα από τα δύο κύρια κόμματα που εκπροσωπούν τη σιιτική κοινότητα, το μεγαλύτερο θρησκευτικό μπλοκ του Λιβάνου. Σήμερα, υπάρχουν 13 εκλεγμένοι βουλευτές της Χεζμπολάχ στο κοινοβούλιο και αφίσες που γιορτάζουν τους μάρτυρες της Χεζμπολάχ διακρίνονται σε πολλές σιιτικές κοινότητες.
Η επίθεση της Τρίτης ήταν «ένα τεράστιο πλήγμα» για τη Χεζμπολάχ, έγραψε η Αμάλ Σάαντ, ειδικός στα ισλαμιστικά κινήματα. Επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Λιβάνου το 2006, η ομάδα προστάτευσε τις γραμμές επικοινωνίας της βασιζόμενη στο «πρωτόγονο δίκτυο τηλεπικοινωνιών της που βασιζόταν σε βομβητές και μια εσωτερική γραμμή οπτικών ινών».
Αλλά με μια κίνηση, το Ισραήλ συνέτριψε αυτό το πλεονέκτημα, καθώς χιλιάδες από αυτούς τους βομβητές μετατράπηκαν σε θανατηφόρα όπλα.
Δεν είναι σαφές εάν όλοι όσοι έφεραν τους βομβητές που είχαν παγιδευτεί με εκρηκτικά ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ, καθώς η ομάδα υποστηρίζει επίσης νοσοκομεία, σχολεία και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Μερικοί μπορεί επίσης να έχουν πέσει στα χέρια απλών ανθρώπων, που δεν συνδέονται με τη Χεζμπολάχ.