Ο παγκόσμιος δείκτης τιμών τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών αυξήθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Μάιο, καθώς οι υψηλότερες τιμές των δημητριακών και των γαλακτοκομικών προϊόντων αντιστάθμισαν τις μειώσεις των τιμών της ζάχαρης και των φυτικών ελαίων.
Oπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης τιμών του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ο οποίος παρακολουθεί τα πλέον εμπορεύσιμα παγκοσμίως είδη διατροφής, διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στις 120,4 μονάδες τον Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 0,9% σε σχέση με το αναθεωρημένο επίπεδο του Απριλίου, ανακοίνωσε ο Οργανισμός σήμερα Παρασκευή.