Ισραηλινά χτυπήματα κατά της Χεσμπολάχ στον Λίβανο

Απάντηση μετά την εκτόξευση πυραύλων από τη φιλοϊρανική οργάνωση. Εκλεισε το νέο «παράθυρο» για αποχώρηση αμάχων από τη Γάζα. ΝΥΤ: Αναβολή της επίθεσης λόγω καιρού. Αποφασιστική η στιγμή, δηλώνει ο Νετανιάχου.

Δημοσιεύθηκε: 15 Οκτωβρίου 2023 - 08:34

Τελ. Ενημ.: 15 Οκτωβρίου 2023 - 20:40

Load more

Το Ισραήλ δήλωσε ότι προετοιμάζεται για «τα επόμενα στάδια του πολέμου» κατά της Χαμάς που θα περιλαμβάνουν «μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη επίθεση από αέρος, θάλασσα και ξηρά» στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν προσδιόρισε, ωστόσο, ποιο είναι το χρονικό πλαίσιο.

Παράλληλα, αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι είχε πληροφορίες για κάτι που συνέβαινε στη Γάζα δύο ώρες πριν από την επίθεση της περασμένης εβδομάδας. Ο επικεφαλής της Shin Bet, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, μίλησε με στρατιωτικό προσωπικό σχετικά με τις αναφορές, δήλωσε ο Tzachi Hanegbi, επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ. «Και οι δύο πλευρές εκτίμησαν ότι αυτό είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που αποδείχθηκε», είπε.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αναμένουν την «πολιτική απόφαση» για να προχωρήσουν στη χερσαία επιχείρησή τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με εκπροσώπους του στρατού.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), περίπου ένα εκατομμύριο είναι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Γάζα.

Νέο παράθυρο για αποχώρηση αμάχων προς Νότο

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε νωρίτερα νέα προθεσμία στους αμάχους, που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, για να κατευθυνθούν προς νότο.

Οι κάτοικοι μπορούν να αναχωρήσουν από τις 10 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μέχρι τη 1 μ.μ. και να ακολουθήσουν μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή, έγραψε στα αραβικά στην πλατφόρμα X ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος. Η προθεσμία έχει πλέον λήξει.

 

ΝΥΤ: Φταίει ο καιρός

Εν τω μεταξύ οι New York Times υποστηρίζουν ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέβαλαν τη σχεδιαζόμενη εισβολή τους στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Η χερσαία επίθεση υποτίθεται ότι θα άρχιζε αυτό το σαββατοκύριακο, όμως αναβλήθηκε, εν μέρει εξαιτίας του συννεφιασμένου ουρανού, ο οποίος θα δυσκόλευε τους ισραηλινούς πιλότους και χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών να παράσχουν αεροπορική κάλυψη στις χερσαίες δυνάμεις, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη τρεις υψηλόβαθμούς ισραηλινούς αξιωματικούς, τους οποίους δεν κατονομάζει.

Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ δήλωσε ότι αποφασίστηκε η αποκατάσταση της υδροδότησης σε ορισμένα τμήματα της νότιας Γάζας, ύστερα από επικοινωνία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Ισραέλ Κατζ είπε ότι η απόφαση για την επαναλειτουργία του συστήματος υδροδότησης είναι σύμφωνη με την πολιτική του Ισραήλ, η οποία έχει ως στόχο τον αποκλεισμό των εδαφών που ελέγχονται από τη Χαμάς.

Στην ισραηλινή επίθεση αναμένεται να πάρουν μέρος μονάδες πεζικού, καθώς και άρματα μάχης και μονάδες σκαπανέων και ναρκοσυλλεκτών, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα επικαλουμενη τους αξιωματούχους. Τις χερσαίες δυνάμεις θα καλύπτουν μαχητικά αεριωθούμενα, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυρά πυροβολικού από την ξηρά και τη θάλασσα.

Ενας νεκρός στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Χεζμπολάχ σε θέσεις του ισραηλινού στρατού στα βόρεια της χώρας, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις (IDF).

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση. Οι IDF ανέφεραν ότι απάντησαν με χτυπήματα του πυροβολικού.

Ο ισραηλινός στρατός επίσης έπληξε στόχους στο νότιο Λίβανο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, μετά από τέσσερα περιστατικά με αντιαρματικά πυρά εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών θέσεων στο Βορρά.

Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς στη Στούλα, ενώ ένας άνδρας έχασε τη ζωή του.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε: «Οι δυνάμεις μας επιτίθενται στην περιοχή από την οποία εκτοξεύθηκαν οι αντιαρματικοί πύραυλοι, στα σύνορα με τον Λίβανο. Επίσης, άλλη στρατιωτική υποδομή που ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ δέχτηκε επίθεση νωρίτερα σήμερα».

Η έδρα των κυανοκράνων του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο επλήγη από ρουκέτα, ανακοίνωσε η Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών τονίζοντας ότι υπάρχει κλιμάκωση στην ανταλλαγή πυρών στη λιβανοϊσραηλινή μεθόριο.

«Η έδρα μας στην Νακούρα χτυπήθηκε από ρουκέτα και προσπαθούμε να εξακριβώσουμε την προέλευσή της», ανακοίνωσε η Unifil, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

«Οι επιθέσεις κατά αμάχων ή κατά του προσωπικού του ΟΗΕ συνιστούν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και μπορούν να αποτελούν εγκλήματα πολέμου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κάτοικοι βόρειων παραμεθόριων πόλεων αναζήτησαν καταφύγιο εν μέσω πυρκαγιών σε στρατιωτικό φυλάκιο των IDF, μεταδίδει η Jerusalem Post.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 20 ρουκέτες από τον Λίβανο εναντίον δύο ισραηλινών οικισμών στα βόρεια της «κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό της και, εάν η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δείξει αυτοσυγκράτηση, το Ισραήλ θα σεβαστεί την κατάσταση στα σύνορα όπως είναι σήμερα.

Ο στρατός απαγόρευσε την πρόσβαση του κοινού σε μια ζώνη σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου και ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του εμποδίζει εσκεμμένα την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών GPS εκεί καθώς και στο νότιο μέτωπο με τη Γάζα.

Οι παρεμβολές στη λειτουργία του GPS μπορεί να επηρεάσουν τις λειτουργίες εφαρμογών, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X ο επικεφαλής ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Νετανιάχου: Θα τους συντρίψουμε

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε σήμερα, για πρώτη φορά, συνεδρίαση του διευρυμένου υπουργικού συμβουλίου εκτάκτου ανάγκης, υπογραμμίζοντας ότι η εθνική ενότητα που επιδεικνύουν οι Ισραηλινοί στέλνει ένα μήνυμα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.

«Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε αλλά εμείς θα συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου στους υπουργούς του. «Οι ισραηλινές δυνάμεις γνωρίζουν ότι ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό τους και κατανοούν ότι αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή», πρόσθεσε.

Η συνεδρίαση γίνεται στην έδρα του στρατού στο Τελ Αβίβ και ξεκίνησε με τους υπουργούς να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 1.300 Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου και Αμπας

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τον ΟΗΕ και χώρες της Μέσης Ανατολής με στόχο οι αθώοι άμαχοι να έχουν πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του σε όλες τις προσπάθειες που έχουν ως στόχο την προστασία των πολιτών», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος μίλησε και με τον τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Υπογράμμισε «το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση» των Παλαιστινίων και καταδίκασε την Χαμάς.

«Η Χαμάς δεν υπερασπίζεται το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε μετά το τηλεφώνημα. Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την «πλήρη υποστήριξή του» στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Σολτς: Να αποφύγουμε περιφερειακή ανάφλεξη

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν σήμερα ότι πρέπει να αποτραπεί «περιφερειακή ανάφλεξη» και η ανάμιξη της Χεζμπολάχ στη διένεξη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν σήμερα δύο φορές τηλεφωνικά.

Όπως είπε ο κ. Χεμπεστράιτ, ο κ. Νετανιάχου ενημέρωσε τον καγκελάριο για την τρέχουσα κατάσταση και για τις προσπάθειες του Ισραήλ να προστατεύσουν τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες, όπως ανέφερε, εμποδίζει η Χαμάς. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «για τη σημασία αυτού του ζητήματος», σημείωσε ο εκπρόσωπος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Σολτς επανέλαβε την πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας στο λαό του Ισραήλ και υπογράμμισε ότι η Γερμανία «στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του Ισραήλ».

Νωρίτερα ο καγκελάριος, σε εκδήλωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βρανδεμβούργο, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνομιλεί με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που διαθέτουν επιρροή στην περιοχή. «Πρέπει τώρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση πουθενά γύρω από το Ισραήλ. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τρομακτική εξέλιξη για ολόκληρη την περιοχή και φυσικά για το Ισραήλ. Πρόκειται για μια τρομοκρατία που πρέπει κατηγορηματικά να απορριφθεί. Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ στην υπεράσπιση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ζωής των πολιτών του», τόνισε.

Τις τελευταίες ημέρες ο καγκελάριος είχε επικοινωνία με τους ηγέτες της Αιγύπτου, του Κατάρ και της Τουρκίας, ενώ την Τρίτη υποδέχεται τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β'.

Συνολικά πάνω από 4.000 νεκροί

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει τον θάνατο 2.670 ανθρώπων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 9.600 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Η παλαιστινιακή ομάδα της Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια των κτιρίων που επλήγησαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Γάζα.

Πολλοί άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια 24 ώρες μετά την κατάρρευση των κτιρίων, διευκρίνισε η ομάδα Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά 300 άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 800 τραυματίστηκαν χθες Σάββατο στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού συνεχίζονται, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα.

Περισσότεροι των 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κατά του ισραηλινού εδάφους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ.

ΠΟΥ: Ισοδύναμο της ποινής του θανάτου η αναγκαστική μετακίνηση ασθενών

Η εξαναγκαστική μεταφορά χιλιάδων ασθενών και τραυματιών από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς νοσοκομεία και κλινικές στο νότο του θύλακα, που έχουν ήδη κατακλυστεί, θα ήταν το «ισοδύναμο της ποινής του θανάτου», προειδοποίησε χθες Σάββατο το βράδυ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε όλους τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του θύλακα, συμπεριλαμβανομένων αρρώστων και τραυματιών, να μεταβούν προς νότο, καθώς ετοιμάζεται να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον της Χαμάς, μια εβδομάδα μετά την πολύνεκρη επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Ο οργανισμός «καταδικάζει σθεναρά τις ισραηλινές διαταγές, που επαναλήφθηκαν, να εκκενωθούν 22 νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται πάνω από 2.000 ασθενείς στη βόρεια Γάζα», τόνισε ο ΠΟΥ, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας πως με δεδομένο τον κορεσμό των δομών υγείας στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, «θα ήταν το ισοδύναμο της ποινής του θανάτου».

«Ο εξαναγκαστικός εκτοπισμός ασθενών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας θα επιδεινώσει περαιτέρω την ανθρωπιστική καταστροφή και την καταστροφή της δημόσιας υγείας σε εξέλιξη», τόνισε ο ΠΟΥ.
Αναφέρθηκε σε βαριά άρρωστους, σε μονάδες εντατικής θεραπείας ή μηχανήματα αιμοδιάλυσης, σε νεογέννητα σε θερμοκοιτίδες, έγκυες με επιπλοκές, που «κινδυνεύουν να υποστούν άμεση επιδείνωση της κατάστασής τους ή να πεθάνουν αν υποχρεωθούν να μετακινηθούν ή να στερηθούν τις κρίσιμες φροντίδες που τους παρέχονται κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής τους».

Το υγειονομικό προσωπικό στη βόρεια Γάζα έχει βρεθεί αντιμέτωπο με «σπαρακτικές επιλογές», να εγκαταλείψει τους ασθενείς, να τους εκθέσει σε θανάσιμο κίνδυνο μετακινώντας τους ή να θέσει σε κίνδυνο και τη δική του ζωή μένοντας στο πλευρό τους, υπογράμμισε.

«Στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας επέλεξαν να παραμείνουν και να τιμήσουν τον όρκο» του Ιπποκράτη που έχουν δώσει, να «μη βλάψουν», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Παράλογη κατάσταση

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF) απηύθυναν χθες Σάββατο έκκληση στις αρχές του Ισραήλ να «επιδείξουν την πλέον στοιχειώδη ανθρωπιά» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα «τόσο παράλογη, όσο και αφόρητη».

«Καθώς ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει ασυγκράτητα τη Λωρίδα της Γάζας εδώ και μια εβδομάδα, απευθύνουμε πλέον έκκληση να δείξει την πλέον στοιχειώδη ανθρωπιά», τόνισε η πρόεδρος της MSF Γαλλίας, η Ιζαμπέλ Ντεφουρνί, σε δελτίο Τύπου της οργάνωσης.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την τύχη ανθρώπων που αδυνατούν να μετακινηθούν, όπως οι τραυματίες, οι άρρωστοι, το νοσηλευτικό προσωπικό που υπάρχουν φόβοι ότι θα αφανιστούν, με δεδομένες τις δηλώσεις των ισραηλινών στρατιωτικών αρχών», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της MSF Γαλλίας ζήτησε ακόμη όσοι κάτοικοι του θύλακα θέλουν να επιτραπεί να φύγουν από την πολιορκημένη περιοχή, που υποβάλλεται σε αποκλεισμό από το 2007, να πάνε στη γειτονική Αίγυπτο.
«Η προσταγή σε σχεδόν 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους να μετακινηθούν μέσα σε μερικές ώρες σε περιοχές όπου ήδη υπήρχε υπερπληθυσμός και επισφαλής πρόσβαση στα τρόφιμα, στο νερό και στην ιατρική περίθαλψη είναι τόσο παράλογη, όσο και αφόρητη», έκρινε η πρόεδρος της MSF Γαλλίας.

Η οργάνωση ζητεί να υπάρχουν ασφαλείς περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας και να κηρύσσεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατάπαυση του πυρός. «Ζητούμε επίσης οι άνθρωποι που επιθυμούν να φύγουν να μπορούν να το κάνουν από το σημείο διέλευσης στη Ράφα», τόνισε.

Στη Ράφα βρίσκεται το μοναδικό σημείο εξόδου από τη Λωρίδα της Γάζας που δεν τελεί υπό τον έλεγχο του Ισραήλ. Όμως η διέλευση προς την Αίγυπτο εμποδίζεται συχνά από κλεισίματα και την ανάγκη να εξασφαλιστούν διάφορες άδειες. Η διέλευση παραμένει κλειστή τις τελευταίες ημέρες.

Χαμάς: Σκοτώθηκαν Παλαιστίνιοι που κινήθηκαν προς Νότο

Παλαιστίνιοι οι οποίοι προσπαθούσαν να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, περνώντας από τομέα που ο ισραηλινός στρατός παρουσίαζε ως ασφαλή, σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα, δήλωσαν χθες Σάββατο αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι της Χαμάς.

Όταν επικοινώνησε μαζί του το AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε την πληροφορία.
Το πρακτορείο σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο αν οι θάνατοι οφείλονταν σε πλήγματα του ισραηλινού στρατού.

με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, Bloomberg

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων