Πρώτη φορά η Ελβετία γίνεται... εισαγωγέας τυριών

Η χώρα που είναι διάσημη για τα τυριά της βλέπει την παραγωγή να μειώνεται. Ετσι, αναγκάζεται φέτος να εισάγει περισσότερο τυρί απ' όσο πουλά στις διεθνείς αγορές.

Δημοσιεύθηκε: 9 Ιουλίου 2023 - 12:17

Load more

Η Ελβετία θα εισάγει περισσότερα τυριά από όσα εξάγει φέτος για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γαλακτοκομικού συνδέσμου της χώρας.

Το άνοιγμα της ελβετικής αγοράς γάλακτος έχει πιέσει τους εγχώριους παραγωγούς τα τελευταία χρόνια, ωθώντας ορισμένους να τα παρατήσουν, δήλωσε ο Μπορίς Μπορέ στην εφημερίδα Le Temps της Γενεύης.

Ο Μπορέ είπε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η Ελβετία - διάσημη παγκοσμίως για τις υψηλής ποιότητας ποικιλίες τυριού όπως το Gruyère και το Emmentaler - μπορεί να συνεχίσει να παράγει για τον δικό της πληθυσμό.

«Αν όχι, τότε θα καταλήξουμε να εισάγουμε (τυρί), κάτι που θα ήταν παράλογο οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά», φέρεται να είπε, μεταδίδει το Bloomberg.

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων