Euro2Day

GPO: Κάμψη στα ποσοστά της ΝΔ, οι πολίτες βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Αρνητικά κρίνουν οι πολίτες την επιλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η δύναμη των κομμάτων και η εκτίμηση για προσπάθεια συγκάλυψης στα Τέμπη.
GPO: Κάμψη στα ποσοστά της ΝΔ, οι πολίτες βλέπουν συγκάλυψη στα Τέμπη

Δημοσιεύθηκε: 1 Φεβρουαρίου 2025 - 14:10

Load more

Νέα δημοσκόπηση της GPO αποτυπώνει την πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρνητικά κρίνουν οι πολίτες την επιλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δημοσκοπική άνοδο παρουσιάζουν Ελληνική Λύση, Φωνή Λογικής και Πλεύση Ελευθερίας.

Σχετικά με τα Τέμπη, το 74,2% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση και όχι να φωτίσει όλες τις πλευρές της. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, το ποσοστό όσων βλέπουν απόπειρα συγκάλυψης ανέρχεται στο 35,2%.

Η πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της GPO

Η πρόθεση ψήφου με βάση τη δημοσκόπηση της GPO έχει ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά από τις προηγούμενες δύο μετρήσεις τον Ιανουάριο του 2025 και τον Δεκέμβριο του 2024).

Στην ίδια δημοσκόπηση, υπήρχε η ερώτηση «Πώς κρίνεται την απόφαση Μητσοτάκη να προτείνει τον Κ. Τασούλα για ΠτΔ». Το 64,6% απάντησε αρνητικά, ενώ το 31,8% θετικά. Το 3,6% δεν πήραν θέση.

Στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, η επιλογή Μητσοτάκη κρίνεται θετικά από το 73,1%, ενώ αρνητικά από το 21,6%. Το 5,3% δεν πήρε θέση.

Load more

Δείτε επίσης

Load more