Τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τις τράπεζες, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Η κυβέρνηση προχωρά σε μια σειρά πρωτοβουλιών με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Προφανώς και πρέπει κάθε καλή είδηση να μεταφράζεται σε αντίστοιχη ανακούφιση των πολιτών.
Δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική ιστορία του τόπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τόσο διαφορετικές ερμηνείες για το τι χρειάζεται ο κόσμος για τις τράπεζες. Αρχικά ζητούσε φορολόγηση των υπερκερδών, μετά ζήτησε όσα έχει προαναγγείλει ο υπουργός οικονομικών, ενώ προτείνει πράγματα που ήδη έχει αποφασίσει η Τράπεζα της Ελλάδας. Παράλληλα προτείνει κάτι που απαγορεύεται από την ΕΚΤ. Πρόκειται για σοβαροφανή λαϊκισμό, αλλά ο κόσμος χρειάζεται ουσία, πράξεις».
Για τη νέα -κατά τα φαινόμενα- πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, και όσα αυτή έχει πει για τους Έλληνες το 2015, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Η νέα πρέσβης θα έρθει στην Ελλάδα του 2025 και όχι στην Ελλάδα του 2015. Το 2025 Ελλάδα είναι μια χώρα που αναπτύσσεται και αποτελεί θετικό παράδειγμα. Το 2015 η Ελλάδα, χωρίς να φταίνε γι’ αυτό οι πολίτες, ήταν το μαύρο πρόβατο. Οι Έλληνες πολίτες με τη σκληρή δουλειά τους κράτησαν την Ελλάδα όρθια. Αδικεί ένα πρόσωπο η αποσπασματική παρουσίαση ενός βιογραφικού και η απαξίωση ενός μέρους της επαγγελματικής σταδιοδρομίας κάποιου. Έχει αναλάβει και άλλα σημαντικά καθήκοντα στους τομείς της Δικαιοσύνης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και με τη νέα πρέσβη, όπως και με τους προκατόχους της, θα κρατήσουμε την υψηλότατη σχέση που έχουμε με τον στρατηγικό σύμμαχό μας, τις ΗΠΑ και η σχέση αυτή θα είναι αμοιβαία επωφελής για τις δύο χώρες».
Για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις διατάξεις του νέου οικοδομικού κανονισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε; «Δεν επηρεάζεται καμία υφιστάμενη οικοδομή, εκτός από κάποιες που είναι αντικείμενο προσφυγής. Πρέπει να δούμε το συνολικό κείμενο της απόφασης, να καθαρογραφεί αυτή. Δεδομένος είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».