Τα σήματα που έστειλαν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ στη βάση

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, είναι έτοιμο να αναλάβει ευθύνες, διαμήνυσε ο Ν. Ανδρουλάκης. Δούκας: Ανάγκη ένα νέο ξεκίνημα. Διαμαντοπούλου: Χρειαζόμαστε ένα big bang. Γερουλάνος: Ζητώ να ηγηθώ γιατί έχω την εμπειρία. Κατρίνης: Δεν σκοπεύω να «αφομοιωθώ». Ν. Γιαννακοπούλου: Οχι σε θολά μηνύματα.

Δημοσιεύθηκε: 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:01

Τελ. Ενημ.: 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:42

Load more

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Οι έξι διεκδικητές, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για μια νέα δημιουργική πορεία

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του» και «ως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου, θα αγωνιστεί για μια νέα δημιουργική πορεία».

«Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματός μας θα κληθούν να αποφασίσουν όχι μόνο το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ αλλά κάτι σπουδαιότερο: Το ύφος, το ήθος και την κατεύθυνση που θα έχει η επόμενη κυβέρνηση της χώρας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Από το ερώτημα "με ποιον θα πάτε" κοπιάσαμε πολύ για να είναι προσδοκία των πολιτών η νίκη μας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Κοπιάσαμε πολύ να ξεφύγουμε από τις μυλόπετρες και να ενισχύσουμε τη δύναμή μας».

Γερουλάνος: Μπορώ να υπηρετήσω την ενότητα

Ακολούθησε ο Πάυλος Γερουλάνος, ο οποίος  μεταξύ άλλων, κατέστησε σαφές ότι «τώρα είναι η ώρα για την "αναγέννηση" του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μας συγχωρεθεί αν δεν ανταποκριθούμε στην απαίτηση της κοινωνίας».

 «Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ, με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την Ελλάδα. Πολιτικό σχέδιο που δεν έρχεται απλά να διαχειριστεί το διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έρχεται να τα αλλάξει συθέμελα. Έρχεται να αλλάξει παράδειγμα. Έρχεται να επιφέρει σαρωτικές αλλά και πολύ συγκροτημένες αλλαγές. Η "Αναγέννηση", είναι ένα σχέδιο πολιτικό, ανθρωποκεντρικό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό. Ο δεύτερος λόγος που ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ είναι γιατί μπορώ να υπηρετήσω την ενότητα. Αυτό κάνω όλη μου την πολιτική ζωή, μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Από την πρώτη μέρα. Γι' αυτό δεν έχω κομματική παρέα. Δεν έχω "δικούς μου". Δεν χρειάζομαι τη δική μου ομάδα για να προεδρεύσω. Δεν έχω μάθει έτσι. Έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες. Αξιοποιώντας όποια και όποιον θέλει να προσφέρει. Συνθέτοντας δυνάμεις και προσφέροντας προοπτική. Όπου κι αν βρέθηκα. Αυτό έκανα πάντα. Αυτό, θα κάνω και ως πρόεδρος, αν εκλεγώ», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα big bang -Τι θα κάνω αν εκλεγώ

«Για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ , να ανταποκριθεί στα νέα ιστορικά του καθήκοντα , για να γίνει η εναλλακτική λύση στην διακυβέρνηση της χώρας και η διέξοδος για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, πρέπει να μετεξελιχθεί με γοργά βήματα στο Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται ένα big bang», τόνισε η Αννα Διαμαντοπούλου στην ομιλία της στην ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Οπως είπε, αυτός ο στόχος έχει τρεις προϋποθέσεις:

Η κυβέρνηση ασχολείται κυρίως με την επικοινωνία και έχει εγκαταλείψει κάθε ιδέα σχεδιασμού για το μέλλον, φοβισμένη από το πολιτικό κόστος και βυθισμένη σε κομματικές αντεγκλήσεις και προσωπικές έριδες. Η συνθηκολόγηση του κ. Μητσοτάκη με τον ακραίο συντηρητισμό είναι η συνταγή της παράλυσης. Αλλά και στις πολιτικές της προτεραιότητες έχει αποτύχει, τόνισε η κα Διαμαντοπούλου. 

Τόνισε πως θεωρεί ότι κλείνει ο κύκλος της παρούσας κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο να έχει ανοίξει ακόμα ένας νέος κύκλος, λόγω του εναλλακτικού κενού της αντιπολίτευσης. Δηλαδή με απλά λόγια δεν φαίνεται κόμμα που να μπορεί να γίνει κυβέρνηση. Εκτιμώ βάσιμα, ότι όλο αυτό το μεταβατικό διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές το κυρίαρχο πολιτικό διακύβευμα θα είναι η αναζήτηση εναλλακτικής λύσης.

Η κεντρική μας ιδέα, συμπλήρωσε, είναι η Ελλάδα που παράγει. Πρέπει να παράγει εθνικό πλούτο και μετα τον αναδιανέμει δίκαια.

Βιομηχανία και ΜΜΕ , τουρισμός και εμπόριο, αγροτικός τομέας απαιτούν θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις ώστε η Ελλάδα να σταματήσει να εισάγει και να καταναλώνει.

Η ελληνική επιχείρηση σήμερα δεν μπορεί να ανταγωνισθεί ούτε σε παγκόσμιο ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το μεγάλο ΠΑΣΟΚ προϋποθέτει μια νέα μορφή συμμετοχικής οργάνωσης όπου τα μέλη και τα στελέχη του συμμετέχουν ενεργά τόσο στα αναπτυξιακά προγράμματα των περιοχών της όσο και στις θεματικές πολιτικές του ενδιαφέροντος τους.

Αυτό σημαίνει και όσμωση με την κοινωνία δηλαδή οργανωμένες συνεργασίες με κοινωνικούς φορείς και δίκτυα κοινωνικών οργανώσεων.

Ταυτόχρονα υπάρχει ανάγκη μιας διαδικτυακής οργάνωσης με τακτή επικοινωνία του/της Προέδρου με τα όργανα του Κινήματος και συγκεκριμένων και μείζων θεμάτων διαδικτυακών δημοψηφισμάτων.

Ένα Ανοιχτό προς την Κοινωνία ΠΑΣΟΚ έχει την συγκεκριμένη σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα που το προσδιόρισε από την γέννηση του.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ θέτει αυτονόητα και εξαρχής ως βασική διαχωριστική γραμμή του Κινήματος μας αυτή με τη συντήρηση σε όλες τις εκφάνσεις της, λαϊκίστικη, παραδοσιακή, φιλελεύθερη.

Την ίδια στιγμή όμως που το ΠΑΣΟΚ οριοθετείται με σαφήνεια απέναντι στον κάθε μορφής συντηρητισμό θα πρέπει να οριοθετήσει και να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του και με τις κομματικές και πολιτικές δυνάμεις, που αναφέρονται και συνεχίζουν την ιδεολογία και τις πολιτικές της παραδοσιακής ιστορικής αριστεράς όπως αυτή μετεξελίχθηκε σήμερα στα διάφορα κόμματα και κινήματα της ριζοσπαστικής αριστεράς, τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, πολιτικές και εκλογικές συμπράξεις κορυφής έως και ενιαίες κομματικές συγχωνεύσεις με αυτές τις δυνάμεις, που θολώνουν και ρευστοποιούν την ταυτότητα και τον προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τεθούν εκτός της στρατηγικής ατζέντας του Κινήματος μας.

Η εκ των έσω απόπειρα συριζοποίησης της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ όπως και η εκ των έξω προσπάθεια σύμπραξης, νομίζω ότι πέρα από προσεγγίσεις αποδεικνύεται από τα πράγματα μέγα πολιτικό λάθος.

Τι πρόκειται να κάνω, αν εκλεγώ: Θα εγγυηθώ την ενότητα του Κινήματος με την αξιοποίηση όλου του δυναμικού του ΠΑΣΟΚ ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, νικηφόρο Κίνημα. Ν’ αφήσουμε πίσω μας την λογική του μικρού και συμπληρωματικού κόμματος των χαμηλών προσδοκιών και των μικρών βημάτων. Να προχωρήσουμε χωρίς στενότητα αντιλήψεων, αποκλεισμούς και κομματικούς ημετέρους με άμεση προοπτική το ΠΑΣΟΚ να γίνει πρώτο κόμμα και στις επόμενες εκλογές να γίνει διακυβέρνηση της χώρας Τι πρόκειται να κάνω, αν δεν εκλεγώ: Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την νέα ηγεσία να πετύχει τους στόχους του Κινήματος. Θα συμβάλλω , από όποια θέση και αν κληθώ να προσφέρω, γνώσεις, πολιτική εμπειρία και δράση ώστε να επιτύχουμε τις συλλογικές μας επιδιώξεις, σημείωσε η κα Διαμαντοπούλου. 

Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ να εγγυηθεί ξανά ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω

Δεν έχουμε δικαίωμα να φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων. Η εκλογή Προέδρου στις 6 Οκτώβρη έχει Εθνικά χαρακτηριστικά. Είναι ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό ορόσημο. Γιατί από τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και το αποτέλεσμα, θα κριθεί το εάν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια. Το εάν θα κερδίσουμε και πάλι την ελπίδα, τόνισε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. 

«Ελπίδα για τη μετάβαση από τη συντηρητική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την παρακμή, σε μια κυβέρνηση που θα φέρει την αναγκαία αλλαγή κατεύθυνσης. Μαζί με την κοινωνία. Όχι απλά στο όνομά της. Με γνήσια προοδευτικές θέσεις και πολιτικές. Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Για να βρεθεί ξανά μια προοπτική υπερηφάνειας, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας για την πατρίδα. Για να μπορει το ΠΑΣΟΚ να εγγυηθεί ξανά ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω», συμπλήρωσε. 

Οπως είπε, το ισχυρό πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο και οι τεράστιες ανισότητες, υπονομεύουν την κοινωνική εμπιστοσύνη και φέρνουν από το παράθυρο την Ακροδεξιά. Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης κοστίζουν πολύ ακριβά στον τόπο. Επιχειρούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Μια κοινωνία σε μόνιμη ομηρεία, που βολεύεται με τα κουπόνια, τα vouchers, το μέτριο, τις έωλες υποσχέσεις, μιας δήθεν «κανονικότητας».

Όσο και αν προσπαθήσουν, όσο και αν μεγάλα συμφέροντα τους στηρίζουν, ο κύκλος της φθοράς τους, ξεκίνησε. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η κοινωνία εγκαταλείπει κάθε μέρα τον κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, σημείωσε, «το κόμμα μας, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, την ώρα που η φθορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαία, δεν καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει. Γιατί άραγε Σύντροφοι;  Γιατί σε κρίσιμες στιγμές δεν είχαμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Γιατί εμφανιστήκαμε ως εκκρεμές, επιχειρώντας να μη δυσαρεστήσουμε κανέναν. Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, το είπε προεκλογικά: “Η τρίτη θέση στις εκλογές θα είναι πολιτική ήττα.” Και συμφωνώ μαζί του.

Να το πούμε πολύ καθαρά:

Το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να βολεύεται, βλέποντας στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό του να αυξάνεται 1 ή 2 μονάδες, όταν η Νέα Δημοκρατία χάνει 10 και ο ΣΥΡΙΖΑ 8 μονάδες, σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Δεν επιτρέπεται να βολεύεται όταν στο ερώτημα “Ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός;”, κερδίζει με διαφορά ο ακατάλληλος κ. Μητσοτάκης. Δε μηδενίζω το έργο κανενός. Αλλά δεν πείσαμε σύντροφοι… Και «Οι ευκαιρίες δεν είναι άπειρες”, όπως μας προειδοποίησε ο Κώστας Σημίτης. Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα. Για το νέο ξεκίνημα που χρειάζεται ο χώρος μας.

Ο κ. Δούκας τόνισε ότι «χρειάζονται νέες απαντήσεις, νέες τολμηρές πολιτικές. Τέρμα στις διαχειριστικές αντιλήψεις. Τέρμα στις τάχα τεχνοκρατικές προσεγγίσεις, στα ευχολόγια για μελλοντικούς παραδείσους ευημερίας. Τέρμα στους συμβιβασμούς και στους μέσους όρους. Τέρμα στον φόβο και στην υποταγή στους ισχυρούς. Δεν θα μας βάλουν στα καλούπια του κατεστημένου. Δεν είμαστε απλά καλύτεροι από τους άλλους. Είμαστε διαφορετικοί.» 

Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε όλοι μαζί έναν νέο, ενάρετο κύκλο υπέρβασης. Με το ΠΑΣΟΚ να σηκώνει ανάστημα. Με το ΠΑΣΟΚ να γίνεται και πάλι πλειοψηφικό στην κοινωνία, έτοιμο για να κυβερνήσει τον τόπο. Όχι για τις καρέκλες της εξουσίας αλλά για τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας. Οραματίζομαι ένα Κίνημα που πάνω απ’ όλα ξαναβρίσκει την ψυχή του. Ένα κόμμα συμμετοχικό, θεσμικό, με όργανα που αποφασίζουν και όχι ένα κόμμα που διοικούν οι παρέες. Ένα ΠΑΣΟΚ που ακούει, μαθαίνει συνδιαλέγεται με την κοινωνία, ανοιχτό στην κοινωνία. Όχι ένα ΠΑΣΟΚ κλειστό, φοβικό, μακριά από τις νέες κοινωνικές δυνάμεις που αναπτύσσονται και που υπάρχει μόνο ως ανάμνηση του ένδοξου παρελθόντος.

Ένα ΠΑΣΟΚ, που θα γίνει και πάλι πόλος έλξης των καλύτερων μυαλών της νέας γενιάς. Με καθαρές θέσεις. Οραματίζομαι ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, με ανθρώπους με νέες ιδέες και αντιλήψεις, και όχι ένα μικρομάγαζο μικροσυμφερόντων, με μισόλογα, παρωχημένες προτάσεις και αμήχανες στιγμές σιωπής μπροστά στα προβλήματα.

Για να χαράξουμε μαζί με τους πολίτες τον δρόμο για τη διακυβέρνηση της χώρας, με ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης.

Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ, που δημιουργεί κοινωνικά μέτωπα απέναντι στην αδικία και στην εκμετάλλευση.

Ένα ΠΑΣΟΚ που όπως μας δίδαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν πρέπει να ξεχνά ούτε μια στιγμή, έχει ως βασικό ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο τη Δεξιά.

Πιστεύω σε ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης, αυτό που εφαρμόζω στην Αθήνα. Χωρίς μεσσίες και σωτήρες. Ένα μοντέλο διακυβέρνησης που αποκεντρώνει, πιστεύει βαθιά στη συλλογική δουλειά και ευθύνη. Γεμίζει υπερηφάνια και εμπνέει αυτοπεποίθηση. Ένα μοντέλο που αποδεικνύει στην πράξη ότι από τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, δεν περισσεύει απολύτως κανείς.

Και εγώ ξεκινάω κοιτώντας στα μάτια όλους τους συνυποψηφίους μου και τους λέω ότι δεν περισσεύει κανείς και την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή στρατιώτες».

Κατρίνης: Δεν σκοπεύω να αφομοιωθώ ή να προσχωρήσω σε επιλογές παρακμής

Είμαι ο μοναδικός που μιλάει ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη, τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος, που υπάρχει για να διαιωνίζει την πολιτική κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη».

Υπενθύμισε ότι είναι ο μοναδικός που μιλάει ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με άνοιγμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Μια Μεγάλη Παράταξη που θα κυβερνήσει.

«Ξέρω ότι αυτή η άποψη ενοχλεί. Και μαζί ενοχλούν και αυτοί που τη διατυπώνουν, καθαρά και δυνατά.

Για αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης. Μηχανισμοί απαξίωσης της προσπάθειας μου, αφού ο κίνδυνος για τα μεγάλα συμφέροντα είναι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που δεν θα μπορούν να την ελέγξουν.

Οπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατρίνης, «όσοι θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%, ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, όσοι θεωρούν ότι όλα είναι καλά, ας μην ψηφίσουν εμένα.

Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που δεν λέει και δεν θα λέει τίποτα για να μην ενοχλεί τους λίγους και τους ισχυρούς, ας μην ψηφίσουν εμένα. Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία, ας μην ψηφίσουν εμένα. Δεν σκοπεύω ούτε να αφομοιωθώ ούτε να προσχωρήσω σε αυτές τις λογικές. Ζητώ να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης. Ζητώ να είμαι η επιλογή αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες».

Ο κ. Κατρίνης παρουσίασε επίσης το σχέδιο του για ένα ανοιχτό και δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ με τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τα μέλη του αλλά και μια δέσμη προγραμματικών προτάσεων που συνιστούν ένα πρόγραμμα ρήξης και ελπίδας.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Από το πρόσωπο που θα εκλεγεί θα κριθεί αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας κι όχι των θολών μηνυμάτων

Η Νάντια Γιαννακοπούλου επέρριψε ευθύνες στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις εκλογικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, στην ομιλία της στην ΚΠΕ του κόμματος. « Μέσα σε δύο χρόνια Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους, εμείς συνεχίσαμε να κινούμαστε εκεί κάπου στο 13%, έχοντας κάποιους να δηλώνουν και ικανοποιημένοι».

Η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος είπε πώς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίζει να στέλνει θολά μηνύματα. «Από το πρόσωπο που θα εκλεγεί θα κριθεί αν το ΠΑΣΟΚ θα μπει σε φάση ανόδου, μετατροπής του σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και της ελπίδας ή θα παραμείνει κόμμα θολών θέσεων, ετεροπροδιορισμών, ασαφούς προσανατολισμού και φυσιογνωμίας.

- Από το αποτέλεσμα της εκλογής θα κριθεί αν θα παραμείνουμε συμβιβασμένοι με την στασιμότητα ή τα μικρά βήματα που δεν οδηγούν πουθενά ή θα ξαναγίνουμε το κόμμα που μπορεί να συγκρουστεί με τον Κ. Μητσοτάκη και την Ν.Δ

- Γιατί από το αποτέλεσμα θα κριθεί αν θα ξαναγίνουμε το μεγάλο Κίνημα που θα πορευτεί μαζί και για την κοινωνία, που λειτουργεί σαν κόμμα ανοιχτό, σαν συλλογικό πολιτικό υποκείμενο και όχι ως μηχανισμός που φοβάται ακόμα και την συνεδρίαση των οργάνων του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήταν κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η λύση δεν βρίσκεται στην αναζήτηση συμπόρευσης δυνάμεων με τις οποίες έχουμε τεράστιες διαφορές στον προγραμματικό λόγο, στην πολιτική και ιδεολογία μας. Δεν βρίσκεται σε αφηρημένα σχήματα χωρίς περιεχόμενο, ρεαλισμό και προοπτική. Η αφηρημένη, γενικόλογη, χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο συζήτηση περί Κεντροαριστεράς, που υπονοεί την συνεργασία, ίσως και εκλογική με τον ΣΥΡΙΖΑ που αποσυντίθεται ή και με την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που βρίσκεται στα όρια της πολιτικής επιβίωσης θολώνει το μήνυμα, κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ και τυχόν υιοθέτηση τέτοιων απόψεων θα οδηγούσαν σε ιδανικό πολιτικό αυτοχειριασμό μας», τόνισε συγκεκριμένα η κ.Γιαννακοπούλου.

Κάλεσε τους συνυποψηφίους της να πάρουν συγκεκριμένη θέση και κατέληξε: « το ΠΑΣΟΚ δεν έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο, όπως πολλοί είχαν αποτυχημένα προφητεύσει.

«Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ανακτά μέρα με την ημέρα την πολιτική του αυτοπεποίθηση, χάρη στην επιμονή και στην προσπάθεια όσων μείναμε μαζί στις πιο σκοτεινές ώρες προκειμένου να υπερασπιστούμε την ιστορική μας κληρονομιά και να ανοίξουμε με τις πράξεις μας τον δρόμο αυτής της νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο χάρη σε εμάς που μάθαμε να υποτάσσουμε το Εγώ και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες στη δημοκρατική βούληση της βάσης, χωρίς να λοξοκοιτάμε δεξιά και αριστερά.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι δυνατό, χάρη στην τόλμη μας να βγούμε μπροστά και να δώσουμε τη μάχη χωρίς διασφαλισμένες έδρες, θέσεις και αξιώματα. Γι' αυτό στο ΠΑΣΟΚ δεν ταιριάζουν οι άγνωστοι αυτόκλητοι Μεσσίες.

Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στα μέλη και τους φίλους του. Ανήκει στην ελληνική Κοινωνία. Μια κοινωνία που στις 6 Οκτωβρίου μαζικά και δημοκρατικά θα αποφασίσει ποιο ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντά της τα επόμενα πολλά χρόνια.

Και ναι, το δικό μας ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα νικήσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία και έναν ακόμη κύριο Μητσοτάκη!»

 

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων