«Το πανελλήνιο γνωρίζει πόσο «υπεράνω» είναι γενικά ο Υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης. Υπεράνω κριτικής, υπεράνω διαμαρτυριών, υπεράνω προβλημάτων, έως και υπεράνω του δημόσιου συστήματος υγείας που το αντιμετωπίζει ως «ευκαιρία για business». Πλέον δήλωσε ότι είναι και υπεράνω των υποκλοπών...», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κουμουνδούρου συνεχίζει τονίζοντας πως: «το να γνωρίζει, όμως, ένας Υπουργός ότι είναι επανειλημμένως στόχος παρακολούθησης (11 τον αριθμό ...) και να δηλώνει ευθαρσώς ότι «ούτε που ίδρωσε το αυτί του», να μην κινείται νομικά, να μην καταδικάζει θεσμικά, να μην ενημερώνει τις Εισαγγελικές αρχές, μοιάζει να ξεπερνά ακόμη και τα δικά του όρια.
Εκτός κι αν γνωρίζει ποιος τον έχει στοχοποιήσει με το παράνομο λογισμικό, καθώς και τους λόγους που το κάνει, θεωρώντας λογικό αλλά και θεμιτό να ελέγχονται ενδελεχώς οι «επιδόσεις» του από την προϊστάμενη αρχή...
Μόνο αυτός ο λόγος θα "εξηγούσε" τέτοια νομική και θεσμική απαξίωση από πλευράς του.
Ωστόσο, όπως έγραψε και στο in.gr ο δικηγόρος Ζαχαρίας Κεσσές, «η παράλειψη του κου. Γεωργιάδη να προσφύγει στις Εισαγγελικές αρχές για να καταγγείλει την πολλαπλή παγίδευση του τηλεφώνου του και να διερευνηθεί τυχόν διαρροή μυστικών της Πολιτείας συνιστά βάσει του αξιώματος του όχι μόνο ανήθικη αλλά και ποινικά ελεγκτέα συμπεριφορά».
Πρέπει ο κ. Γεωργιάδης να αντιληφθεί ότι υπόκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους και όχι ...στην προϊσταμένη αρχή που τον παρακολουθούσε για τους δικούς της λόγους!», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η απάντηση Γεωργιάδη στον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη
Είχε προηγηθεί απάντηση του υπουργού στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη (ο οποίος επίσης βρισκόταν στη λίστα των παρακολουθούμενων), στην οποία ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Κουκάκη ειλικρινά πιστεύω ότι έχετε γίνει κουραστικός με αυτό το θέμα. Οκ σας παρακολουθούσαν το κινητό και στενοχωρηθήκατε. Και εμένα, λένε ότι μου το παρακολουθούσαν, και λοιπόν; ούτε που ίδρωσε το αυτί μου. Γιατί; Διότι από την πρώτη μέρα αυτής της ιστορίας στην πρώτη μου συνέντευξη είχα πει το εξής: «όποιος χρησιμοποιεί smart phone και νομίζει ότι είναι αδύνατον να του παρακολουθούν το τηλ είναι ανόητος!».
Η βασική μου θέση λοιπόν από την αρχή ήταν, ότι μόνον ένας αφελής θα σοκαριζόταν, εάν είχε την θέση και την δημοσιότητα που έχω εγώ, εάν μάθαινε ότι του παρακολουθούν το τηλ. Θα σοκαριζόμουν ειλικρινά, εάν μάθαινα ότι δεν μου το έχει παρακολουθήσει κανένας και ποτέ να σας πω την αλήθεια. Αυτά είναι πλέον τόσο κοινώς γνωστά, όπου όπου πας στον πλανήτη, στις σοβαρές συναντήσεις άπαντες, από όλες τις χώρες, αφήνουν τα κινητά τους έξω. Ούτε καν κλειστά. Έξω. Η σύγχρονη τεχνολογία δυστυχώς επιτρέπει με πολύ πιο εύκολο τρόπο από ότι στο παρελθόν τέτοιου τύπου ενέργειες. Κακές; Κακές. Εγκληματικές; Εγκληματικές. Αλλά απολύτως συνηθισμένες.
Ασχολείστε δύο χρόνια τώρα με κάτι, που στα δικά μου μάτια ήταν από την αρχή ασήμαντο. Και στην νόμιμη παρακολούθηση του κυρίου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, η πρώτη μου δήλωση ήταν: «εφόσον τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δεν με αφορά ως γεγονός» είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε και ο Άρειος Πάγος τελικά, διότι έτσι έχουν τα πράγματα. Μία από τις εργασίες των Μυστικών Υπηρεσιών είναι να παρακολουθούν τα τηλέφωνα.
Το μόνον που ενδιαφέρει την Δημοκρατία εδώ, είναι εάν έχει τηρηθεί ή όχι ο νόμος και διαδικασία, το εάν δηλ έχει συμβεί κατάχρηση εξουσίας. Εδώ απεδείχθη ότι είχαν τηρηθεί όλα, άρα κανένα θέμα δεν υφίσταται. Αν έχετε άλλες απορίες πολύ ευχαρίστως να σας τις λύσω, αλλά θα σας πρότεινα, δεν έχω την τιμή να σας γνωρίζω προσωπικά το λέω όμως φιλικά, ασχοληθείτε και με κάτι άλλο, αρχίζει να γίνεται μονότονα κουραστική αυτή η εμμονή. Το θέμα είναι γνωστό στην Κοινή Γνώμη, αξιολογήθηκε από αυτήν σε διαδοχικές εκλογές και στην Δικαιοσύνη που πρόσφατα εξέδωσε το πόρισμά της στον ανώτατο βαθμό. Παύσις λήξις συναγερμού καλές διακοπές.
Η επίμαχη ανάρτηση