Κασσελάκης: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας θα είναι το ΕΣΥ

«Προσλήψεις-προσλήψεις-προσλήψεις στην Υγεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η θετική αναφορά στον (πρωθυπουργό) Α. Τσίπρα και στον (υπουργό) Π. Πολάκη. Αιχμές στο ΠΑΣΟΚ, κανένα σχόλιο για Χ. Σπίρτζη. Πώς αντιδρούν κύκλοι της ΝΔ, τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε: 9 Αυγούστου 2024 - 14:46

Τελ. Ενημ.: 9 Αυγούστου 2024 - 18:35

Load more

Η διαβεβαίωση πως το δημόσιο σύστημα Υγείας θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα μίας δικής του κυβέρνησης (“προσλήψεις-προσλήψεις-προσλήψεις και υποδομές”), η έμμεση πλην σαφής αμφισβήτηση της δυνατότητας να συγκροτηθεί προοδευτικός φορέας με το (σημερινό) ΠΑΣΟΚ και η θετική αναφορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν τα κεντρική σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε (με παρουσία στο στούντιο) ο Στέφανος Κασσελάκης στο Α΄Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από μνημόνια. Οι όποιες διαφωνίες μου με τον προκάτοχο μου αφορούν το τελευταίο διάστημα, όχι τη διαχείρηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό μάλιστα ανέφερε ονομαστικά τη συμβολή του Παύλου Πολάκη, ως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, για το μεγάλο έργο στον τομέα του και για την νοσοκομειακή κάλυψη των ανασφάλιστων, προσπερνώντας ερώτηση για τη πρόσφατη διαγραφή του από την Κ.Ο. του κόμματος.

Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις υγειονομικού προσωπικού εναντίον του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τις επισκέψεις του σε νοσοκομεία, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε:

“Έχω πάει σε πολλά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, τα βίντεο που έχουν βγει (σ.σ. για τον κ.Γεωργιάδη) είναι η πραγματικότητα. Η Υγεία νοσεί. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές αγκομαχούν, υπερλειτουργούν παράνομα μεν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Ο κόσμος τα βιώνει όλα αυτά, όποια κι αν είναι η κυβ προπαγάνδα”.

Με αφορμή αυτή την αναφορά, τόνισε ότι “το ΕΣΥ θα είναι η πρώτη προτεραιότητα μας όταν γίνουμε κυβέρνηση, με προσλήψεις-προσλήψεις-προσλήψεις, συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού και υποδομές”.

Ερωτηθείς για την προοδευτική διέξοδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “αυτή τη στιγμή πρώτο ‘κόμμα’ είναι η αποχή” για να προσθέσει: “Έχει δίκιο ο κόσμος να είναι απογοητευμένος από την πολιτική, πρέπει εμπνεύσουμε τον κόσμο”.

Άφησε δε σαφή αιχμή στα περί σύστασης προοδευτικού φορέα με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:

“Όποιο σχήμα υπάρξει στον προοδευτικό χώρο πρέπει να πείσει ότι θα αλλάξει τον ρουν της ιστορίας.
Πώς θα έχεις νέο φορέα αν δεν μπορείς να συμφωνήσεις (με το ΠΑΣΟΚ) για την τράπεζα Αττικής; Απογοητεύθηκα πολύ για τη στάση που τήρησε στο θέμα”.

Αναγνωρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή γίνεται συζήτηση σε όλη την Ευρώπη για το είναι σύγχρονη Αριστερά, δήλωσε ότι ο ίδιος θα παρουσιάσει από τη ΔΕΘ τη δική του πρόταση επί του θέματος.

Για την παραπομπή (από 70 μέλη του κόμματος) του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με την κατηγορία της αντικομματικής συμπεριφοράς, ο κ.Κασσελάκης αρνήθηκε να πάρει θέση επειδή ο ίδιος δεν είναι μέλος της εν λόγω Επιτροπής.

Ενώ για την περίφημη πισίνα στο εξοχικό του, αφού επανέλαβε ότι έχει βάθος 1.20 μ., μίλησε για υποκρισία της ΝΔ να μιλά τη στιγμή που χρωστάει μισό δισ. ευρώ.

Και πρόσθεσε: “Η κοινωνία στις Σπέτσες ξέρει καλά και είναι εξοργισμένη από την κοροϊδία της κυβέρνησης”.

Κύκλοι ΝΔ: Ανερμάτιστος και ατεκμηρίωτος λόγος

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή ραδιοφωνική του συνέντευξη εξαπολύουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Ο ανερμάτιστος και ατεκμηρίωτος λόγος του κ. Κασσελάκη, οι συνεχείς επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης και οι συκοφαντίες κατά των πολιτικών αντιπάλων δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν. Αυτό που μάθαμε από τη σημερινή του συνέντευξη είναι ότι μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μία παράνομη πισίνα, αρκεί να είναι 36 ετών και το βάθος της να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά. Ξέχασε να μας πει από ποια ηλικία και από ποιο βάθος πισίνας ξεκινά η νομιμότητα.

Ίσως η παρατεταμένη έκθεσή του στον μυκονιάτικο ήλιο να τον επηρέασε σημαντικά. Ας ελπίσουμε οι βουτιές στην παράνομη πισίνα του στη βίλα των Σπετσών να βοηθήσουν στην ”προσγείωση” στην πραγματικότητα». 

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Προφανώς σύσσωμο το Γραφείο Τύπου της ΝΔ βρίσκεται σε διακοπές, και παρέδωσε τα ηνία στα τρολ της Πειραιώς. Έτσι εξηγούνται όσα σχολιάζουν «πηγές» της ΝΔ σε μια αποτυχημένη, όσο και άθλια, προσπάθεια να αντικρούσουν την πολιτική κριτική του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως τη διατύπωσε στη συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «λαϊκισμός του χειρίστου είδους, έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων, χαρακτηρισμοί χωρίς όριο, αντιπροσωπεύουν τελικά τόσο επίσημα όσο και ανεπίσημα την ΝΔ.

Οι «πηγές» της δεν απαντούν ουσιαστικά σε τίποτα πια. Δεν απαντούν για τα προβλήματα στην υγεία, που η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί, φτάνοντας να αφήσει μέσα στο καλοκαίρι χωρίς πόσιμο νερό το «Έλενα». Δεν απαντούν για τις υποκλοπές, που η κυβέρνηση βρίσκεται ακάλυπτη από παντού, ενώ ενέπλεξαν και τη Δικαιοσύνη στο γκριζόμαυρο θολό τοπίο τους. Δεν απαντούν για τα καθημερινά αδιέξοδα χιλιάδων πολιτών, τα οποία οφείλονται στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Και ο καθένας καταλαβαίνει πια την ανάγκη του σαθρού αφηγήματος της «πισίνας», που χρησιμοποιείται ως ασπίδα απέναντι στη λαϊκή αγανάκτηση και σε κάθε κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Από πότε το Γρ. Τύπου της ΝΔ εκτελεί και τα καθήκοντα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και «εκδίδει» πόρισμα πριν καν διενεργηθεί αυτοψία;

Σε μια κανονική δημοκρατία, για να χαρακτηριστεί μια κατασκευή νόμιμη ή παράνομη, προηγείται έλεγχος και απόφαση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Αντιθέτως στη «δημοκρατία» της ΝΔ προηγείται το «πόρισμα» του Πρώτου Θέματος, ακολουθεί η «απόφαση» της κυβέρνησης και ίσως κάποια στιγμή επιληφθούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτά ούτε σε κράτος - μπανανία!», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κασσελάκη στο μαιευτήριο «Έλενα» μετά τις καταγγελίες

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μαιευτήριο «Έλενα» πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νοσοκομείο, έπειτα από τις σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτό.

Από αυτές προέκυψε μια θλιβερή εικόνα με εργαζόμενους, έγκυες και συνοδούς να ψάχνουν επί ματαίω να βρουν κάποιον ψύκτη να λειτουργεί, να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τα βάζουν επάνω σε υπολειτουργούντα κλιματιστικά για να διατηρηθούν κρύα.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με τους οποίους μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες, ενώ τον ενημέρωσαν και για ένα πλήθος άλλων, ιδιαίτερων και σοβαρών, προβλημάτων, όπως για τις πολύμηνες καθυστερήσεις που παρατηρούνται για γυναικολογικές εξετάσεις, οι οποίες σχετίζονται με εμφανίσεις καρκίνου και φτάνουν μέχρι και το ένα έτος!

Τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο παλιό κτήριο του νοσοκομείου, όπου δεν λειτουργεί ο κλιματισμός. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος με το νερό και υπό το βάρος της επίσκεψής του στο νοσοκομείο, ανακοινώθηκε από τη διοίκηση η δωρεάν διάθεση νερού από το κιλικίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή με τη δέουσα σοβαρότητα την συγκλονιστική καταγγελία των εργαζομένων στο «Έλενα» για την έλλειψη πόσιμου νερού στο μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας, τονίζοντας ότι αναδεικνύει ανάγλυφα την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη και υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, θεωρώντας ότι η παραίτηση του τελευταίου θα ήταν μια ελάχιστη κίνηση πολιτικής ευθιξίας.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι σκοπός της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, είναι να σπρώξει τους πολίτες στην επί πληρωμή αγκαλιά των ιδιωτικών νοσοκομείων και μαιευτηρίων. Είναι χαρακτηριστική, εξάλλου, η αυθαίρετη και ύπουλη δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι το «Δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι μόνο το κρατικό σύστημα, είναι και το ιδιωτικό».

Μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε:

«Είναι άλλη μία επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο, στη “ναυαρχίδα” των μαιευτηρίων της χώρας μας. Εδώ που, κυριολεκτικά, δεν υπήρχε πόσιμο νερό για μέρες, που η λίστα αναμονής για γυναικολογικά χειρουργεία έχει φτάσει τον ένα χρόνο, που το προσωπικό βιώνει πραγματική απαξίωση αν και καταβάλλει υπέρογκες προσπάθειες με φιλότιμο.

Είναι άλλη μία επίσκεψη στην οποία βλέπουμε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει διαλυθεί με επιλογή, προφανώς, πολιτική. Ο κ. υπουργός ας έρθει κι εδώ, σ’ αυτό το ιστορικό νοσοκομείο, να δει από κοντά τα προβλήματα. Επιτέλους, πρέπει να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι, το προσωπικό, που ζει σε ένα καθεστώς ομηρίας και δεν μπορεί να έχει στοιχειώδη οικογενειακό ή επαγγελματικό σχεδιασμό. Πρόκειται για πραγματική εργασιακή εκμετάλλευση δημόσιων λειτουργών που κρατούν τις οικογένειές μας εν ζωή γενικά και που εδώ φέρνουν χαρά στις οικογένειες με τους τοκετούς. Αλλά κι αυτό μέσα σε συνθήκες που δεν αρμόζουν σε ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης.

Προφανώς υπάρχει στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλο το προσωπικό και πάνω απ’ όλα στην υγεία, που είναι ένα δικαίωμα του Έλληνα πολίτη».

Τι απαντά ο Αδ. Γεωργιάδης για την κατάσταση στο «Έλενα»

Απαντήσεις για την κατάσταση στο μαιευτήριο δίνει με ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι αισθάνεται λύπη που χάλασε τις... διακοπές του Στέφανου Κασσελάκη

Οπως αναφέρει ο υπουργός, μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αιφνιδιαστική επίσκεψη Κασσελάκη στο μαιευτήριο, «Αισθάνομαι μία μεγάλη λύπη διότι χάλασα τις διακοπές του @skasselakis
…εάν είχε διαβάσει την ανακοίνωση μας μετά την επιθεώρηση που έκανε σήμερα το πρωί η Γενική Γραμματεύς του Υπουργείου μας στο Νοσοκομείο αυτό, θα γλίτωνε και τον κόπο….

«Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε σχέση με το Γενικό Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου:

• Αναφορικά με το πρόβλημα των ψυκτών πόσιμου νερού του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι σε μέρος αυτών παρουσιάστηκαν παθογόνοι οργανισμοί καθώς και συγκέντρωση βαρέων μετάλλων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου. Κατόπιν απόφασης της Διοίκησης του Νοσοκομείου, τέθηκαν όλοι οι ψύκτες εκτός λειτουργίας με σκοπό την διασφάλιση της υγείας ασθενών, επισκεπτών, & νοσηλευτικού προσωπικού. Σε συνέχεια το Νοσοκομείο προέβη σε έρευνα αγοράς και βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης όλων των ψυκτών του Νοσοκομείου με καινούργιους που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Εντωμεταξύ, από σήμερα, διατίθεται σε χώρους του νοσοκομείου εμφιαλωμένο νερό δωρεάν σε όλους τους εργαζομένους και τους επισκέπτες που το επιθυμούν.

• Σε ό,τι αφορά στα προβλήματα που εντοπίστηκαν σε μικρό μέρος του Νοσοκομείου σε σχέση με τον κλιματισμό (σε εικοσιπέντε (25) μονάδες fun coil), μέχρι το τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους θα έχουν τοποθετηθεί εικοσιπέντε (25) νέες μονάδες fun coil, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν άλλες σαράντα (40) που εκκρεμούν από ανοιχτό διαγωνισμό.

Επίσης τοποθετήθηκε ήδη μια φορητή μονάδα ψύξης στον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου μέχρι την οριστική τοποθέτηση μιας ψυκτικής μονάδας δαπέδου (τύπου ντουλάπας).

- Κανένα λιποθυμικό επεισόδιο δεν έχει περιγράφει και καταγραφεί από τη νοσηλευτική υπηρεσία, πλην ενός το οποίο αφορούσε σε ιστορικό Υπότασης»

 

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων