Οι αυξημένες απαιτήσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Κοινοβουλευτικής Ομάδα, λόγω του μικρού αριθμού μελών της (36 βουλευτές μετά τη διπλή διάσπαση του φθινοπώρου) οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Αυτή είναι η απάντηση της Κουμουνδούρου στις καταγγελίες που κάνει από χθες ο κ. Θεοχαρόπουλος, ότι απομακρύνθηκε επειδή προ ημερών πρότεινε, μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση, εσωκομματικό δημοψήφισμα με αντικείμενο τη συγκρότηση ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς.
Σεαυτό το πλαίσιο κινείται η δήλωση της βουλευτή και τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτας Πούλου, στο γραφείο της οποίας “ανήκε” ως επιστημονικός συνεργάτης, ο κ.Θεοχαρόπουλος.
“Οι ανάγκες των τομέων ευθύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μεγάλες, μετά και τη μείωση των δυνάμεών μας στο Κοινοβούλιο και απαιτούν τη συνδρομή όλων των εξειδικευμένων συνεργατών που προβλέπονται ανά τομέα", σημειώνει η βουλευτή.
Και προσθέτει: “Οι ελλείψεις είχαν αναφερθεί και συζητηθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές/τριες στα αρμόδια όργανα του Κόμματος και στον πρόεδρο προσωπικά. Στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεών μας γενικά και ειδικά για την ενίσχυση του Κοινοβουλευτικού μας έργου, λύθηκε η σύμβαση του σ. Θανάση Θεοχαρόπουλου”.
Ο ίδιος καταγγέλλει από χθες την απόλυση του και την εμφανίζει ως “δίωξη” λόγω των θέσεων που εκφράζει με αφορμή και την πρόταση για δημοψήφισμα. Αποσυνδέοντας μάλιστα την προσφορά του στο κόμμα από την οικονομική παράμετρο, δήλωσε (στο Kontra):
“Είμαι γεωπόνος, είμαι διδάκτορας αγροτικής οικονομίας, διδάσκω στα πανεπιστήμια από 25 χρονών, ουδέποτε συσχέτισα τις πολιτικές μου θέσεις με απολαβές”.
Στο πλευρό του τάχθηκε τόσο ο Γ. Ραγκούσης, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στην Πολιτική Γραμματεία όσο και ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας για άμεση ανάκληση της απόλυσης.