«H δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλα Φαραντούρη ότι ο ίδιος δεν έχει καταλάβει «πώς το BBB της επενδυτικής βαθμίδας επηρεάζει τον Έλληνα και την Ελληνίδα» αφού «δεν τρώγεται», αναδεικνύει ξανά τα δομικά στοιχεία με τα οποία πολιτεύεται σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ, όσες αλλαγές κι αν κάνει στη βιτρίνα: λαϊκισμός, χυδαιότητα, ψέματα και ασχετοσύνη!», σχολιάζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρούν ότι το «ΒΒΒ δεν τρώγεται», αλλά συνεχίζουν να θεωρούν σταθερά ότι ο «σανός» καταπίνεται αμάσητος από την κοινωνία. Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Φαραντούρη, ο οποίος δικαιωματικά παίρνει -προς το παρόν- το πρώτο βραβείο λαϊκισμού για την προεκλογική περίοδο, εξηγεί γιατί επί χρόνια, όταν όλη η Ευρώπη αναπτυσσόταν, κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα, με την οικονομία μας στην κατηγορία σκουπίδια και τη χώρα μας μαύρο πρόβατο διεθνώς!
Η ισχυρή οικονομία που αποτυπώνει η δεύτερη απανωτή αναβάθμιση της Standard & Poors είναι η βάση για να συνεχιστεί η αύξηση των εισοδημάτων για όλους, η μείωση της ανεργίας, ο φτηνότερος δανεισμός για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, οι επενδύσεις, η στήριξη των πιο ευάλωτων και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών», καταλήγει.
Φαραντούρης: Καλό διάβασμα...
Από χθες διάφοροι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες της ΝΔ ελλείψει άλλων επιδόσεων στην οικονομία και την ακρίβεια, κραδαίνουν την αξιολόγηση BBB- της S&P, η οποία βέβαια ΔΕΝ προβαίνει σε ΚΑΜΙΑ αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Σε 12 μήνες και βλέπουμε..., απαντά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απάντησή μου ήταν ότι το περιφερόμενο ΒΒΒ- ούτε τρώγεται, ούτε έχει επηρεάσει θετικά με οποιονδήποτε τρόπο την ζωή των πολιτών, την καταπολέμηση της ακρίβειας, το κόστος ζωής ή την πρόσβαση των μικρομεσαίων στον τραπεζικό δανεισμό. Με απύθμενο θράσος μιλάει η ΝΔ που έριξε τη χώρα στα βράχια, στην κατηγορία " ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" και την ξαναβρήκε το 2019 με γεμάτα ταμεία και την καλύτερη ρύθμιση χρέους που έγινε ποτέ.
Σύμφωνα με την ίδια την S&P στην έκθεσή της, την οποία μάλλον δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν κατά τις μεταμεσονύκτιες αποδελτιώσεις τους:
1. Η ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε το 2023, υποχωρώντας στο 2,0% από 5,6% το 2022.
2. Οι επενδύσεις ως ποσοστό επί του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι στο 13,9% πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ (22,2%).
3. Επισημαίνονται αυξημένες εξωτερικές ανισορροπίες, καθώς το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε στο 6,4% του ΑΕΠ το 2023.
4. Το σταθμισμένο μέσο κόστος του νέου δανεισμού εκτοξεύτηκε στο 3,7% το 2023 από 1,3% το 2022.
5. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης παρεμποδίζουν το κράτος δικαίου, το επενδυτικό περιβάλλον και συνεπώς, τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας.
Αυτά. Καλό διάβασμα.