Στη Βουλή διαβιβάζεται, αμελλητί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το σκέλος της δικογραφίας της Folli Follie που αφορά τους δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξανδρο Χαρίτση.
Στο εισαγγελικό έγγραφο διαβίβασης του φακέλου στη Βουλή σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι ο φάκελος πάει στη Βουλή προς διερεύνηση για «τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων διαλαμβανομένων στην έκθεση της αρμοδίας ανακρίτριας κατ' άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από υπουργούς, βουλευτή και φυσικά πρόσωπα».
Παράλληλα, η Εισαγγελία της Αθήνας ξεκίνησε έρευνα για τη διερεύνηση αδικημάτων, όπως η δωροληψία και η δωροδοκία αλλά και παραβάσεις του νόμου περί μεσαζόντων για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, που φέρεται να είχε δεχθεί χορηγία από τη ελεγχόμενη εταιρεία ύψους 80 χιλιάδων ευρώ για τις ανάγκες, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, νοσοκομείου της περιφέρειάς του, ενώ στην ίδια έρευνα ελέγχονται ο άλλοτε μεγαλομέτοχος της εταιρείας Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας Νικόλαος Σάκος.
Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση της Folli Follie, ανασύρθηκε από το αρχείο η δικογραφία για τη διαχείριση της υπόθεσης της Folli Follie από την Επιτροπή Κεφαιαλογοράς. Η ανάσυρση έγινε από τον εισαγγελέα Σπ. Παππά που είχε κάνει την αρχειοθέτηση και η έρευνα θα διεξαχθεί υπό το φως των νέων δεδομένων.
Σημειώνεται ότι κατά την ανάκριση της υπόθεσης για τη Folli Follie και κατά τη διάρκεια ειδικού διαχειριστικού ελέγχου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων ηλεκτρονικά μηνύματα του διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας προς τον μεγαλομέτοχο, τότε, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, όπου γίνεται αναφορά σε παρεμβάσεις υπουργών (Φλαμπουράρη, Χαρίτση και Στ. Αραχωβίτη) υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ παράλληλα υπάρχει ειδική αναφορά για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του τότε βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος χαρακτηρίζεται «μπροστάρης» στην προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας και αναφέρεται και το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ, για το οποίο ο ίδιος ο πρώην βουλευτής έχει δηλώσει ότι ήταν χορηγία για νοσοκομείο της περιοχής του.
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του Στ. Αραχωβίτη, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για άρση της ασυλίας του και όχι με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, κάτι που ισχύει για τους άλλους δύο πρώην υπουργούς Αλ. Φλαμπουράρη και Αλ. Χαρίτση.
Να σημειωθεί ότι οι τελευταίοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.
«Όσα είχα δηλώσει εξαρχής, σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας FOLLI FOLLIE, επαναλαμβάνω ρητά και κατηγορηματικά και σήμερα. Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω υπόθεση», έσπευσε να δηλώσει ο Αλέξης Χαρίτσης μετά την ανακοίνωση της είδησης. «Για τις δε συκοφαντικές προς το πρόσωπό μου αναφορές έχω ήδη ασκήσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Με καθαρή τη συνείδησή μου, αναμένω από την Βουλή την πιστή άσκηση του θεσμικού της ρόλου με τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».