Για επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ρύθμιση που αποτελεί προκάλυμμα για την κατάργηση άλλων επιδομάτων, λέει από τον ΣΥΡΙΖΑ η Θεανώ Φωτίου.
Πολιτική κόντρα ξέσπασε στην επιτροπή της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για το επίδομα γέννησης (ύψους 2.000 ευρώ). Οι τόνοι ανέβηκαν, καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συγκρούστηκαν για το θέμα.
«Δεν είναι πυροτέχνημα το επίδομα γέννησης. Ούτε κάτι που εντάσσουμε στην κοινωνική πολιτική. Είναι προτεραιότητα εθνική να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό. Υλοποιούμε όσα είπαμε προεκλογικά» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε πυρά για ιδεοληψίες και εμμονές, κάνοντας λόγο για επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.
Νωρίτερα για αξιοποίηση του εν λόγω επιδόματος ως προκάλυμμα για την κατάργηση άλλων κρίσιμων επιδομάτων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Στηρίζουμε το επίδομα γιατί είναι σημαντικά τα 2.000 ευρώ σαν ένα μικρό βοήθημα, αλλά χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα για να χάσουν χιλιάδες δικαιούχοι τρία βασικά επιδόματα: το επίδομα παιδιού, στέγασης και το ΚΕΑ» σημείωσε η Θεανώ Φωτίου.
Την ανάγκη θεσμοθέτησης επιπλέον μέτρων για τη διαμόρφωση μίας εθνικής πολιτικής που θα αντιμετωπίζει το δημογραφικό τόνισαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Παράλληλα προανήγγειλαν την κατάθεση τροπολογίας για τη θέσπιση επιδόματος στήριξης για τα τρία πρώτα έτη ανατροφής του παιδιού.
Για ένα βοήθημα που ωστόσο δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει τους «αντεργατικούς νόμους» και τα «χαράτσια» κάνει λόγο το ΚΚΕ. Επιφύλαξη επί της αρχής του νομοσχεδίου διατύπωσε η Ελληνική Λύση, ενώ κατά τάχθηκε το ΜέΡΑ25.