Νέα φαγάδικα στην Αθήνα που αξίζει να τσεκάρεις

Από μαγειρεία στην Κυψέλη μέχρι γαστροκαφενεία σε στοές και μπεργκεράδικα στα βόρεια, αυτά τα νέα φαγάδικα της πόλης αξίζει να επισκεφτεί κάποιος.

Δημοσιεύθηκε: 26 Ιανουαρίου 2025 - 08:49

Load more

Η αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, με νέα μέρη για φαγητό να ξεπηδούν και να μας εκπλήσσουν με τις δημιουργικές τους προτάσεις, αλλά και την comfort κουζίνα τους.

Από το Μεταξουργείο μέχρι τη Γλυφάδα, και από εκεί στα Βριλήσσια, smash μπιφτέκια ξεροψήνονται, sushi ρολάρονται και κατσαρόλες μπαίνουν στη φωτιά για να βγάλουν μαγειρευτά καλούδια που θα σε ενθουσιάσουν.

Καπάνι Μάρκετ

Χίου 29, Μεταξουργείο, τηλ: 215 5600234

https://www.instagram.com/p/DEmtYDFMhBI/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2009220%2Fnea-fagadika-sthn-athhna-poy-axizei-na-tsekareis#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A685.6999998092651%2C%22ls%22%3A212.2999997138977%2C%22le%22%3A661.4000000953674%7D

Η μεγάλη αγορά της Θεσσαλονίκης δανείζει το όνομά της σε αυτό το οινορεστοράν στο Μεταξουργείο, το οποίο μας επανασυστήνεται με τον σεφ Δημήτρη Μπαλάκα στο τιμόνι, για να μας σερβίρει συνταγές ελληνικοανατολίτικης μαγειρικής τέχνης. Εκλεκτά αλλαντικά και τυριά κόβονται μπροστά σου και γίνονται νόστιμα πλατό, κρέατα ψήνονται στον ξυλόφουρνο και η σχάρα παίρνει φωτιά, ενώ μουσικές από βινύλια γεμίζουν το χώρο. Σε αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον, θα δοκιμάσεις πιάτα όπως τιγανιτά αυγά με σουτζούκι και κασέρι Ξάνθης, χειροποίητο λουκάνικο από μοσχάρι και μαύρο χοίρο Φλώρινας, μοσχαρίσιο κότσι με βουτυράτη σάλτσα κρασιού, ψητή σελινόριζα στον φούρνο με καπνιστό σκουμπρί και ταραμά και αργομαγειρεμένη πανσέτα μαύρου χοίρου με βότανα και εσπεριδοειδή, με καπνιστή πάπρικα Αριδαίας. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 25€ το άτομο.

Καΐρειον

Καΐρη 6, εντός στοάς, τηλ.: 2103315871

https://www.instagram.com/p/DDhG8aGMVcl/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2009220%2Fnea-fagadika-sthn-athhna-poy-axizei-na-tsekareis#%7B%22ci%22%3A1%2C%22os%22%3A687.7999997138977%2C%22ls%22%3A212.2999997138977%2C%22le%22%3A661.4000000953674%7D

Στην παλαιότερη στοά της Αθήνας, άνοιξε ένα γαστροκαφενείο χαλαρό και φιλόξενο, που φτιάχνει νοστιμιές από προϊόντα ελλήνων μικροπαραγωγών με σεβασμό στην παράδοση, και αρκετές μοντέρνες πινελιές. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο σεφ Γιώργος Νούσιας, ο οποίος έχει φτιάξει έναν κατάλογο μικρό αλλά θαυματουργό, με πιάτα πρωτότυπα και νοστιμότατα. Εδώ θα δοκιμάσεις βουβαλίσια μπουράτα με λάχανο και καρότο ψημένα στη σχάρα, και γκρεμολάτα, κολυμπητό μιξινάρι Μεσολογγίου σερβιρισμένο σαν σεβίτσε με τσίλι, κόλιανδρο και λάιμ, ντολμαδάκια με μύδια, γαύρο, αγριομάραθο και αγιολί μοσχολέμονο, μοσχαρίσια μάγουλα με κριθαράκι και ξερή μυζήθρα, και λουκάνικο προβατίνας με πουρέ πατάτας, λάχανο τουρσί και μουστάρδα. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 25-30€ το άτομο.

Ryotei 118

Δημ. Γούναρη 118, Γλυφάδα, τηλ: 21 1218 1647

https://www.instagram.com/p/DDC8YhCoe83/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2009220%2Fnea-fagadika-sthn-athhna-poy-axizei-na-tsekareis#%7B%22ci%22%3A2%2C%22os%22%3A689%2C%22ls%22%3A212.2999997138977%2C%22le%22%3A661.4000000953674%7D

Στην Ιαπωνία, η λέξη «Ryotei» αναφέρεται σε παραδοσιακά εστιατόρια που συνδυάζουν τη φιλοξενία και τη γαστρονομία και αυτό ακριβώς θέλει να μεταδώσει το νέο εστιατόριο του σεφ Αντώνη Κουρκουτά στη Γλυφάδα. Κάθε πιάτο αποτελεί και μια ιδιαίτερη γευστική πρόταση, με πρωτότυπους συνδυασμούς σε σούπες, noodles, sushi, hosomaki και sando. Στον κατάλογο θα βρεις ας πούμε μια βελούδινη pumpkin miso soup με σπόρους κολοκύθας, furikaki και λάδι τρούφας, bao bun με τραγανή πάπια, αγγούρι, κρεμμυδάκι και teriyaki raspberry & kewpie, tempura με κουνουπίδι και κρέμα παρμεζάνας, sushi με χέλι γαρίδα, αβοκάντο και μαγιονέζα Jalapeno αλλά και fried chicken sando με τηγανιτό κοτόπουλο, black pepper kewpie, τσένταρ, iceberg και tonkatsu sauce. Λογαριασμός για ένα ιαπωνικό γεύμα, με κρασί στα 30€ το άτομο.

Σούλα Rustic Food

Ξάνθης 10, Κυψέλη, τηλ: 21 1407 1399

Κοντά στον δημοφιλή πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης της Κυψέλης, άνοιξε ένα μαγειρείο που αποτίει φόρο τιμής στα παραδοσιακά μαγέρικα περασμένων δεκαετιών, καταθέτοντας παράλληλα τη δική του, μοντέρνα προσέγγιση στο comfort food. Στη Σούλα του Αντρέα Κύβελου, τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά εμπλουτίζονται με ρουστίκ πιάτα από άλλες κουζίνες, και ο κατάλογος περιλαμβάνει ένα σωρό μαμαδίσιες γεύσεις ελληνικές και μη. Μανιτάρια πλευρώτους στον φούρνο με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο και θυμάρι, κλασικό παστίτσιο με πλούσια μπεσαμέλ, χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας, σουτζουκάκια και μελιτζάνες παπουτσάκια είναι μερικά από τα μαγειρευτά ημέρας που θα βρεις εδώ. Δίπλα τους, ετοιμάζονται πιάτα όπως τσουχτή με μακαρούνες Μάνης και καμένη μυζήθρα, πίτα σαΐτι με σπανάκι, φέτα και πράσινα αρωματικά, ρολάκια με γεωργιανό φρέσκο τυρί, κεφτεδάκια και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με κρασί.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων