Γκουρμέ βόλτες σε Παγκράτι και Ιλίσια

Την είδαμε... γκουρμέ και fine dining και πήγαμε τρέχοντας σε δύο από τις πιο hot γαστρονομικές πιάτσες της πρωτεύουσας για να φάμε κάπου καλά στα... σίγουρα.

Δημοσιεύθηκε: 11 Ιανουαρίου 2025 - 08:08

Load more

Η Αθήνα είναι μια από τις πιο περήφανες γαστρονομικές πρωτεύουσες της Ευρώπης και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Τα τελευταία χρόνια όμως εκτός από τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα φημισμένα μεζεδοπωλεία της πάνω στα οποία έχτισε το όνομα και τη φήμη της έχει την τύχη να φιλοξενεί στις πιάτσες της κι εξαιρετικές fine dining επιλογές που τιμούν την υψηλή γαστρονομία.

Εμείς την είδαμε γκουρμέ κι είπαμε σαν σωστοί food lovers να επισκεφθούμε Παγκράτι και Ιλίσια προς χάριν κάποιων εξαιρετικών εστιατορίων στα πέριξ τους.

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2, τηλ.: 21 0723 5005

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Cookoovaya (@cookoovaya)


Η Cookoovaya είναι μια από τις πιο γνωστές fine dining επιλογές στα Ιλίσια, που εδώ και χρόνια συγκεντρώνει όσους αγαπούν την υψηλή γαστρονομία και την comfort καλοφαγία. Με συχνές αλλαγές στο μενού της, κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο, παρουσιάζοντας δημιουργικές προτάσεις όπως γαρίδα Κοιλάδας με ντομάτα και πέστο τσουκνίδας, χτένια με γλυκοπατάτα, σέλινο και μπέικον μαύρου χοίρου, κόντρα μοσχάρι Νάξου με μπάμιες τουρσί, κρόκο και φύλλο στα κάρβουνα, καθώς και σιγομαγειρεμένα βοδινά μάγουλα παστιτσάδα με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και τραγανά πατατάκια. Ο λογαριασμός, μαζί με ένα ποτήρι κρασί, ανέρχεται περίπου στα 50€ ανά άτομο.

Marbella Gastro Bar

Ιβύκου 8, Παγκράτι, τηλ.:21 2107 2157

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Marbella Gastro Bar (@marbella_gastro_bar)

Απέναντι σχεδόν από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή, το Marbella αφουγκράστηκε πλήρως τα vibes της περιοχής, παρουσιάζοντας –διακοσμητικά μιλώντας- ένα υπέροχο after office gastro bar που έχει όλα τα φόντα να γίνει το νέο σου στέκι.

To τεράστιο τζουκμπόξ που σε υποδέχεται κερδίζει τις εντυπώσεις ακόμη κι από την επιβλητική μπάρα του Marbella ενώ από το μενού του ξεχωρίζουμε τα Hunkar κεφτεδάκια (με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, chutney πιπεριάς, αφρό τυριών και πίκλα φινόκιο), το κανταΐφι με παστουρμά (με πιπεριές Φλωρίνης, τυρί φοντίνα, κομπόστα πορτοκαλιού και κραμπλ από φιστίκι), το steak μωβ κουνουπιδιού ( με πικάντικη σάλτσα ξηρών καρπών, πουρέ από ρέβα (είναι το γογγύλι αν δεν το ‘ξερες) και φύτρες σκόρδου) και το αρνί γαλλικής κοπής (σε κρούστα μυρωδικών, baby πατάτες κονφί και γλυκιά σάλτσα μπούκοβο). Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 25-30€ το άτομο.

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι, τηλ: 21 0756 0362

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by EX MACHINA / food with a backstory (@exmachina.athens)

Το εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά προσφέρει υψηλή γαστρονομία εμπνευσμένη από διάφορες γωνιές του κόσμου, συνδυάζοντας γεύσεις από την Αίγυπτο, την Ασία και τη Μέση Ανατολή σε ευφάνταστους και οικονομικά προσιτούς συνδυασμούς. Στο μενού θα βρεις επιλογές όπως ψάρια ημέρας με βινεγκρέτ τσίλι και ταπιοκά, τηγανόψωμο με τζατζίκι EXM και μυζήθρα Μεσσηνίας, κροκέτες από κουκιά με σόγια μάγιο και umami dip, ομελέτα με μπλε καβούρι Κατερίνης και μπισκ, καθώς και μια ιδιαίτερη «χωριάτικη-κορεάτικη» με kimchi λάχανου, gazpacho ντομάτας, φρέσκες βιολογικές ντομάτες, κάπαρη, κρεμμύδι, αγγούρι και κοπανιστή Τήνου. Ο λογαριασμός, μαζί με ποτήρι κρασί, κυμαίνεται περίπου στα 35€ ανά άτομο.

Amen

Ηρώνδα 8, Παγκράτι, τηλ.:21 0729 9612

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ā M E N (@amen.athens)


Το Amen έχει καθιερωθεί εδώ και καιρό ως σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της γαστρονομίας στην πρωτεύουσα, χάρη στα εξαιρετικά σχόλια που έχει αποσπάσει το μενού, το οποίο επιμελήθηκαν ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης και η συνεργάτιδά του, pastry chef Νικολέτα Τσαλίκη.

Το μενού, που αποτίει φόρο τιμής στην κρητική και νησιώτικη κουζίνα με μοντέρνες πινελιές, περιλαμβάνει πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις, όπως: κοιλιά τόνου με λεμόνι, χαβιάρι, θυμάρι και μποράτζα, αυγά με στάκα, μοσχαρίσια γλυκάδια (με ραβιόλι, άγρια χόρτα και σάλτσα μοσχάρι), χταπόδι με πουρέ κρεμμυδιού και χλωροφύλλη θάλασσας, το επιβλητικό κοντοσούβλι Wagyu, φραγκόκοτα με king oysters, καμένο πράσο και baby πατάτες, καθώς και σιδηρόδρομο braise με αρσενικό Νάξου και μανέστρα. Ο λογαριασμός ανέρχεται περίπου στα 50€ ανά άτομο, με ένα ποτήρι κρασί.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων