Τα καλύτερα μελομακάρονα της πόλης

Ξεχνώντας τους... τίμιους κουραμπιέδες, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα της πόλης, γεμίζοντας το κουτί μας από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία των Αθηνών.

Δημοσιεύθηκε: 21 Δεκεμβρίου 2024 - 08:28

Load more

Καλές οι πάστες, οι τούρτες, τα προφιτερόλ, τα μιλφέιγ και τα γαλακτομπούρεκα αλλά όταν μιλάμε για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο ένα και μόνο είναι το απόλυτο γλυκό κι εμείς είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε τα σέβη μας. Φυσικά μιλάμε για τα μελομακάρονα τα οποία κάθε χρόνο βγάζουν νοκ άουτ κάθε επίδοξο σφετεριστή του θρόνου τους, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή των προτιμήσεων των απανταχού sweet lovers. Εμείς αδράξαμε την ευκαιρία και τη μέρα και πιάσαμε σειρά στην ουρά που περιμένει υπομονετικά για να πάρει ένα κουτάκι μελομακάρονα από τα πιο φημισμένα αττικά ζαχαροπλαστεία κι ιδού η λίστα μας.

Ο Φούρνος του Ρεμούνδου

Κυψέλης 37, Κυψέλη, τηλ: 210 8215808

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fremoundosbakery%2Fphotos%2Fa.1054846181297356%2F4635745539874051%2F%3Ftype%3D3&show_text=false&width=500

Ο πιο παλιός φούρνος της Κυψέλης άνοιξε κάπου στο 1953 στη συμβολή των οδών Τήνου και Κυψέλης και έκτοτε έχει γίνει σημείο συνάντησης για όλους τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της περιοχής που πάνε στον Ρεμούνδο για να αγοράσουν ψωμί κι άλλα καλούδια. Αυτή την περίοδο γίνεται ένας μικρός χαμούλης για τα παραδοσιακά του μελομακάρονα που είναι ισορροπημένα στο μέλι κι έξτρα λαχταριστά, όπως θα διαπιστώσεις με κάθε δαγκωνιά.

Tillas

Αγίας Τριάδος 2, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.:21 0251 4077

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fphoto.php%3Ffbid%3D1141971467131317%26set%3Da.775039120491222%26type%3D3&show_text=false&width=500

Από το 1964, όταν οι ιδιοκτήτες του εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Tillas δημιουργεί εξαιρετικά γλυκά, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση των ζαχαροπλαστών που ακολουθούσαν πιστά τις αυθεντικές συνταγές από τη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη. Να μπεις εδώ και να φύγεις με άδεια χέρια δεν γίνεται ειδικά αυτή την περίοδο που τα μελομακάρονά του φέρνουν κόσμο και κοσμάκη στο ζαχαροπλαστείο. Καρυδάτα και μικροσκοπικά είναι αυτό που χρειάζεσαι για να γλυκάνει λίγο η μέρα σου μαζί με το πολίτικο εκμέκ  – κανταΐφι, το ταούκ κιοκσού και το γνήσιο καζάν ντιμπί που συγκαταλέγονται στις σπεσιαλιτέ του Tillas.

Αρτοποιείο Δαρεμά

Σουνίου 2, Μαρκόπουλο, τηλ.: 2299025744

Το αρτοποιείο Δαρεμά συνεχίζει να υπάρχει στην κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου από το 1950 κάνοντας το «ταξίδι» σε αυτό κάθε φορά μία γευστική εμπειρία. Σε αυτό το 4ης γενιάς αρτοποιείο τα πάντα είναι χειροποίητα με φυσικές και αγνές πρώτες ύλες και αξίζει να το επισκεφθείς για τα περίφημα μελομακάρονά του. Αριστοτεχνικά μελωμένα και πορτοκαλάτα με τριμμένο καρυδάκι στην κορφή τους μοιάζουν με παραδεισένιες μπουκιές. Αξίζει να δοκιμάσεις και το ξακουστό μουστοκούλουρο του Δαρεμά σαν βρεθείς στα μέρη του.

Παπαπαρασκευάς

Παπανδρέου 13, Γλυφάδα, Τηλ: 2108980220

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fphoto.php%3Ffbid%3D985217573633469%26set%3Da.647027934119103%26type%3D3&show_text=false&width=500

Ο Βασιλιάς της καριόκας αυτές τις μέρες φορά τα χριστουγεννιάτικά του και βγάζει το ένα μετά το άλλο στη σειρά ταψάκια με υπέροχα μελομακάρονα να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Εδώ όλο το κόλπο είναι η γέμιση με καρύδι που σου αφήνει μια ασυναγώνιστη γλύκα σε κάθε μα κάθε μπουκιά σχεδόν, παρόμοια με αυτή της κοσμαγάπητης καριόκας του. Μελωμένα όπως πρέπει και τσιμπητά στην κορυφή τους (όπως τα περίφημα ισλί) τα μελομακάρονα του Παπαπαρασκευά έχουν τη δική τους ξεχωριστή γλυκιά ιστορία.

Η Στάνη

Μ. Κοτοπούλη 10, τηλ.: 21 0523 3637

 

https://www.instagram.com/p/CJlLsVuhyiT/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2008802%2Fta-kalytera-melomakarona-ths-polhs#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A963.0999999642372%2C%22ls%22%3A151%2C%22le%22%3A223.19999998807907%7D


 

To θρυλικό γαλακτοπωλείο πρωτοάνοιξε το 1931 και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γίνεται ιδανική για μελομακαρονομαχίες, αφού στις βιτρίνες της περήφανα στέκονται υπέροχες μελωμένες μπουκιές με περίσσιο τριμμένο καρυδάκι. Ζουμερό και με μπαχάρια μυρωδάτα τα μελομακάρονα της Στάνης αποτελούν από μόνα τους έναν πολύ καλό λόγο για να ανηφορίσουμε ή να κατηφορίσουμε στα μέρη της και να πάρουμε κι ένα ταψάκι γαλακτομπούρεκο έξτρα, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι χαμένο δεν θα πάει.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων