Θες να απολαύσεις κρέας και κοψίδια χωρίς να ξεμακρύνεις από την πόλη; Σου πέφτουν τα Καλύβια και η Χασιά μακριά;
Μην ψάχνεις άλλο. Από παραδοσιακές ταβέρνες με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις μέχρι μοντέρνα εστιατόρια που ανανεώνουν την κλασική κρεατοφαγία, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για κάθε γούστο.
Ζουμερά μπιφτέκια και μπριζόλες, φρυγαδέλια και παϊδάκια αλλά και premium κοπές και δημιουργικές συνταγές.
Απόβραδο
Μοσχονησίων και Μητέρας, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0598 3554
Κρυμμένο και αγαπημένο ταβερνάκι στο Αιγάλεω, από το 1937 παρακαλώ, το Απόβραδο ανοίγει από το μεσημέρι για να ετοιμάσει στους καλοφαγάδες των δυτικών και όχι μόνο προαστίων μερικά από τα καλύτερα παϊδάκια της Αττικής. Και όχι μόνο. Στο εσωτερικό που θυμίζει κουτούκι, με τα θηριώδη κρασοβάρελα να δεσπόζουν, θα δοκιμάσεις χορταστική χωριάτικη, χειροποίητα παστουρμαδοπιτάκια, μελιτζάνα στο πήλινο με τρία τυριά, τηγανόψωμο, ψητό ροκφόρ με ντομάτα, χωριάτικο σαγανάκι με λουκάνικο και πατάτες, αλλά και πιάτα ημέρας όμως λαχανοντολμάδς, και μοσχαρίσιο αρνάκι γάλακτος στη λαδόκολλα. Η σχάρα παίζει δυνατά με ψαρονέφρι, μοσχαρίσιο συκώτι, αλλά και κεφτεδάκια γεμιστά με τυριά, ενώ ο λογαριασμός συνοδεία ροζέ κρασιού δεν ξεπερνά τα 20€ το άτομο, με γλυκό κέρασμα.
Γίδι
Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 2102828848
Ο Βασίλης Ακριβός του «Ψάριστον» έστησε αυτήν την μοντέρνα χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση η οποία εξερευνά με χιούμορ και πρωτοτυπία την κρεατοφαγία και βγάζει κάθε λογής αμαρτωλές νοστιμιές στα τραπέζια της αυλής και στην όμορφη εσωτερική της σάλα. Ξεκίνημα με δική τους τυροκαυτερή, και τζατζίκι «μπαρούτι» για όσους το αγαπάνε ενισχυμένο, προσούτο προβατίνας και καρπάτσιο μοσχαρίσιο χοντροκομμένο και σερβιρισμένο πάνω σε δενδρολίβανο. Συνέχεια με γλυκάδια ψητά, συκωτάκι ψημένο στην πλάκα, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και αν είσαι μερακλής πίτσα προβατίνας και πάμε στο καλύτερο: αγελαδινό T-bone, φιλετάκια πρόβεια από μπούτι και πικάνια τρυφερή απογειώνουν το γεύμα. Λογαριασμός με κρασί, από 35€ το άτομο, αναλόγως κρέατος, δες το μενού εδώ.
Μανάρι
Πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, Σύνταγμα, τηλ: 215 2153804
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manári Taverna (@manaritaverna)
Η νέα κρεατοταβέρνα δια χειρός Άρη Βεζενέ στο Σύνταγμα αποτελεί φόρο τιμής στις παραδοσιακές χασαποταβέρνες και εστιάζει στο παϊδάκι, φέρνοντας όλη την ιεροτελεστία που το συνοδεύει στο κέντρο της Αθήνας. Με πρώτη ύλη που αλλάζει κάθε φορά – από τη Βόνιτσα μέχρι τη Λήμνο, ετοιμάζει εκλεκτά πιάτα όπως αρνίσια νεφράκια με θρούμπι, πίτα ημέρας με γέμιση πρόβατα, ντομάτα και τυρί, μοσχαρίσιο συκώτι με ξύδι ντομάτας και ελαιόλαδο, μπιφτέκι πρόβατο τυλιγμένο σε μπόλια, και φυσικά άριστα ψημένο παϊδάκι προβατίνας, ζουμερό και μαριναρισμένο όσο πρέπει με μπαχαρικά. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης και μια ορφανή μακαρονάδα σε ζωμό από κόκκαλα με τριμμένο τυρί, αλλά και παϊδάκια κοτόπουλο, άγρια χόρτα εποχής, αμπελοφάσουλα με ασπρομύτικα φασόλια και δυνατή τυροκαυτερή. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα μαζί με κρασάκι, θα κυμανθεί στα 30-35€ το άτομο
Θανάσης 1948
Κων/νου Καβάφη 48, Άγιος Ελευθέριος, τηλ: 21 0228 8675
Από τα πιο παλιά κρεατάδικα της Αθήνας, στο ίδιο σημείο στα Πατήσια από το 1948, ο Θανάσης έχει εξελιχθεί ανά τις δεκαετίες σε ένα από τα καλύτερα steak houses της Αθήνας. Εδώ οι premium κοπές κρεάτων έχουν τον πρώτο λόγο, και ψήνονται μαεστρικά, ενίοτε μπροστά στα μάτια σου. Αν έχεις μπάτζετ, δοκίμασε Japanese Yakiniku Wagyu A5, λεπτοκομμένες φέτες αυθεντικού Γιαπωνέζικου Wagyu που ψήνονται μπροστά σου ή Skirt Steak Flat Cut από Black Angus που τεμαχίζεται στο τραπέζι σου. Εναλλακτικά, ωραιότατα είναι τα μπιφτέκια από μοσχάρι, το φρέσκο λουκάνικο από Black Angus, το παϊδάκι κοτόπουλο στη θράκα, τα παϊδάκια γάλακτος και τα χοιρινά φιλετάκια με πατάτες και σαλάτα. Λογαριασμός από 30€ το άτομο, με κρασί.