Γκουρμέ αλλά προσιτά εστιατόρια που σου... ξέφυγαν

Tα εστιατόρια τα οποία θα σε μυήσουν στο fine dining χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις πολλά χρήματα. Δες παρακάτω κάποιες... gastropubs που ίσως σου ξέφυγαν.

Δημοσιεύθηκε: 6 Οκτωβρίου 2024 - 08:13

Load more

Tα τελευταία χρόνια η έννοια του γκουρμέ έχει γίνει ολοένα και πιο προσιτή στην τσέπη του μέσου, αρχάριου θα λέγαμε, γευσιγνώστη.

Εκείνου που θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από το κλασικό φαγητό ταβέρνας, δεν θέλει όμως και να ξεφύγει σε μπάτζετ. Αυτού που αγαπά τις ιδιαίτερες γεύσεις, όμως θέλει να μπορεί να τις γεύεται πιο συχνά από ό,τι θα του επέτρεπε ένα fine dining μισελενάτο εστιατόριο.

Για αυτήν την κατηγορία λοιπόν κοινού, η Αθήνα γεμίζει μοντέρνα κουτούκια, gastropubs που λέγαμε και στο χωριό μας και προσιτές fine dining διευθύνσεις που κρατούν τα πιάτα τους σε χαμηλό -δεδομένης της ποιότητας- κόστος, και πολύ καλά κάνουν.

Δες παρακάτω μερικά που ίσως σου ξέφυγαν.

Ραφίκι

Πέλλης 22, Βοτανικός, τηλ.: 21 0346 4717

https://www.instagram.com/p/CmHgkYlrgEX/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2007880%2Fgkoyrme-ma-prosita-estiatoria-poy-soy-xefygan#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A425.3999996185303%2C%22ls%22%3A91.89999961853027%2C%22le%22%3A397.19999980926514%7D

 

Μπορεί το «γκουρμέ» να εστιάσει στους μεζέδες; Το Ραφίκι απαντά εμφατικά «ναι» και σερβίρει πειραγμένα μεζεδάκια και πρωτόγνωρες γεύσεις σε έναν άκρως παρεΐστικο χώρο στον Βοτανικό. Το μενού στο Ραφίκι επιμελούνται ο Γιώργος Τουρλούκης και ο Γιώργος Σκουταρίδης και περιλαμβάνει ιδιαίτερα πιάτα όπως καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και πιπεριά Φλωρίνης, mac and cheese με καπνιστό σύγκλινο, νιόκι με καπνιστή πανσέτα και κρέμα γραβιέρας, χοιρινά μπριζολάκια σε γλάσο Hoisin και πουρέ σελινόριζας, ταρτάρ καπνιστού μπακαλιάρου με πουρέ παντζάρι και λάδι μυρωδικών. Λογαριασμός με ντόπιες μπίρες ή κρασί, στα 20-25€ το άτομο.

ΦΙΤΑ

Ντουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114148624

https://www.instagram.com/p/C2PzL-kIQaK/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2007880%2Fgkoyrme-ma-prosita-estiatoria-poy-soy-xefygan#%7B%22ci%22%3A1%2C%22os%22%3A428.8999996185303%2C%22ls%22%3A91.89999961853027%2C%22le%22%3A397.19999980926514%7D

 

Πίσω από τις προπολεμικές κατοικίες στο Δουργούτι, το ΦΙΤΑ είναι ένα μίνιμαλ εστιατόριο, μια «μποέμ γαστροταβέρνα» με όμορφη αυλή, όπου το μενού του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη δημιουργείται κάθε πρωί με βάση προσεχτικά διαλεγμένα υλικά που θυμίζουν γεύσεις της παιδικής μας ηλικίας. Τα πιάτα του καταλόγου που αλλάζει συχνά αγαπούν θάλασσα και στεριά και περιλαμβάνουν επιλογές όπως ψημένο θράψαλο ή καλαμάρι με ρεβίθια, σαρδέλες στη σχάρα, καπνιστή μελιτζάνα με σταμνοτύρι και τηγανιτό τραχανά, βελούδινη ταραμοσαλάτα, γαρίδες κοιλάδας με μανέστρα και άνηθο και σπαλομπριζόλα μόσχου με μαγιονέζα εστραγκόν. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί από 30€ το άτομο.

MANH MANH

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9218180

https://www.instagram.com/p/C2kbAgmt9i5/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2007880%2Fgkoyrme-ma-prosita-estiatoria-poy-soy-xefygan#%7B%22ci%22%3A2%2C%22os%22%3A431.29999923706055%2C%22ls%22%3A91.89999961853027%2C%22le%22%3A397.19999980926514%7D

 

Σταθερή αξία για προσεγμένο, παραδοσιακό αλλά και μοντέρνο φαγητό, το Μάνη Μάνη εδώ και χρόνια, μας ταξιδεύει γευστικά στον νότο της Πελοποννήσου μέσα από μεζέδες και κυρίως πιάτα. Εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμότατα πιάτα όπως φάβα «αλλιώτικη» με σύγκλινο και καραμελωμένα κρεμμύδια, φρικασέ με άγρια μανιτάρια και χόρτα εποχής, καλαμαράκι με αρωματικό κους-κους και δυόσμο, σπετσοφάι με μανιάτικο λουκάνικο, λαδόψωμο και κρέμα γραβιέρας, ριζότο «γεμιστά» με αφρό γεμιστών, γιαούρτι και μυρωδικά και φιλέτο ψαριού ημέρας με χόρτα εποχής, κρέμα φάβας, λαδολέμονο κάππαρης και μυρωδικά. Οι τιμές ξεκινούν από 35€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Park Bench

Πραμάντων 10, Κουκάκι, τηλ: 2121065303

https://www.instagram.com/p/DAi5D-uoMif/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2007880%2Fgkoyrme-ma-prosita-estiatoria-poy-soy-xefygan#%7B%22ci%22%3A3%2C%22os%22%3A1298.5%2C%22ls%22%3A91.89999961853027%2C%22le%22%3A397.19999980926514%7D

 

Μια συμπαθέστατη gastro pub με μίνιμαλ διακόσμηση, ιδανική για απογευματινό ποτάκι, αλλά και πρωτότυπη mix and match και ενίοτε γκουρμέ κουζίνα σε περιμένει στην ήσυχη και καταπράσινη πλατεία Ελπίδος. Οι σεφ Δημήτρης Σούτσος και Γρηγόρης Βασιλόπουλος ετοιμάζουν πιάτα που αλλάζουν συχνά αναλόγως την εποχή με επιλογές όπως σαλάτα τοματίνια, με μαριναρισμένο κολοκύθι, ροδάκινο, ξινομυζήθρα με βασιλικό και τσιπς Γραβιέρα Κρήτης, λαυράκι με soba noodles, κολοκύθι, shiitake, αρμύρα, ζωμό ψαριού και ντάσι, μυλοκόπι με orecchiette, κρίταμο και αγκινάρα σε πικάντικο ζωμό ψαριού και κοτόπουλο μπαλοτίνα με πουρέ πατάτας, αμπελοφάσουλα, πιπεριές Φλωρίνης, Τσίλι και Μάνγκο BBQ. Λογαριασμός στα 30€ το άτομο, με κρασί.

Mayan by Aliento Experience

Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλ: 21 0331 4349

https://www.instagram.com/reel/C-YQVtvIR5E/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2007880%2Fgkoyrme-ma-prosita-estiatoria-poy-soy-xefygan#%7B%22ci%22%3A4%2C%22os%22%3A1309.3999996185303%2C%22ls%22%3A91.89999961853027%2C%22le%22%3A397.19999980926514%7D

 

Κρυμμένο στην Στοά Πεσμαζόγλου το speakeasy λατινοαμερικάνικο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια προσφέρει fine dining κουζίνα σε τιμές που δεν προκαλούν ανακοπή. Στα χιτ του καταλόγου συμπεριλαμβάνεται το σεβίτσε με ψάρι ημέρας, πουρέ γλυκοπατάτας με κανέλα και γλυκάνισο, καλαμπόκι choclo, σέλερι και γάλα τίγρη αρωματισμένο με μανταρίνι και κόλιανδρο, τα Gyoza με πάπια και σάλτσα από σπόρους μουστάρδας και τατάκι σολομού με κρέμα από κίτρινη κολοκύθα, κραμπλ φουντουκιού και γάλα τίγρης και οι λουκουμάδες; με θαλασσινά (Takoyaki) με sriracha από jalapeño και χειροποίητη σάλτσα unagi. Λογαριασμός για ένα γεύμα με πιάτα στη μέση, στα 35€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

RawBata

Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0692 3796

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Raw Bata (@rawbata_athens)

 

Στο νέο του εγχείρημα, ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς καταπιάνεται με την κατηγορία του «γαστροκουτουκιού», δημιουργεί πιάτα για τη μέση, τα οποία όμως στέκονται κάλλιστα στον κατάλογο ενός fine dining εστιατορίου, με πολύ πιο χαμηλό κόστος. Στην RawBata του λοιπόν, η ελληνική και ιαπωνική κουζίνα συνδυάζονται εξαιρετικά μέσα από πιάτα όπως σεβίτσε κέφαλου με ξυλάγγουρο, δυόσμο και κρεμμυδάκι, μπιφτέκι προβατίνας τυλιγμένο σε μελιτζάνα με γιαούρτι κύμινο, κοκορέτσι με μαϊντανοσαλάτα και ψητό κρεμμύδι, φρέσκο θράψαλο στη ρομπάτα (ιαπωνικός φούρνος) με βλίτα και κεράσια και κόκκορας με πουρέ πατάτας και κολοκύθια. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 40€ το άτομο.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων