Βαρέθηκες να καταναλώνεις «καρμπονάρες» πνιγμένες στην κρέμα γάλακτος και το μπέικον, βγαλμένες από την ελληνική δεκαετία του 1990; Θες να δοκιμάσεις την αυθεντική με τον κρόκο ή μια παραλλαγή της που σέβεται τον ουρανίσκο σου και δεν τον μπουκώνει με περιττά υλικά;
Μη ψάχνεις άλλο. Στα παρακάτω ιταλικά εστιατόρια η καρμπονάρα είναι όπως θα έπρεπε να είναι.
Aperio Cucina e Vino
Λεωφόρος Μεσογείων 258, Χολαργός, τηλ: 2106542002
Στον Χολαργό, το μοντέρνο Aperio σερβίρει σε στιλάτα ξύλινα τραπεζάκια γνήσια ιταλική κουζίνα, χειροποίητα ζυμαρικά και πίτσα, ενώ η καρμπονάρα του φτιάχνεται παραδοσιακά με πανσέτα Affumicata, παρμεζάνα και κρόκο αυγού και είναι ωραιότατη στην απλότητά της. Πολύ δυνατή και η wine list, με πληθώρα επιλογών από τον διεθνή και εγχώριο αμπελώνα. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.
Trattoria Casa Bianca
Καραϊσκάκη 43, Χαϊδάρι, τηλ.: 2105821711
Παραδοσιακή τρατορία, στην οποία ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Παναγιώτης Γιακαλής και η ομάδα του σε περιμένουν με αυθεντικές ιταλικές γεύσεις σε πίτσα και ζυμαρικά, από τις οποίες φυσικά δε θα μπορούσε να λείψει μια λαχταριστή καρμπονάρα, την οποία φτιάχνουν με χειροποίητα casaresse, πεκορίνο, κρόκο αυγού και guanciale ήτοι χοιρινό μάγουλο, καπνιστό. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.
Alio
Βασιλέως Γεωργίου 34, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0685 0745
Το εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στο Χαλάνδρι βρίσκεται σε μια όμορφη μονοκατοικία με υπέροχη αυλή, και βλέπει την κουζίνα της γείτονος χώρας με δημιουργική ματιά. Έτσι εδώ την καρμπονάρα την φτιάχνουν… alios, με χειροποίητα paccheri, κρέμα πεκορίνο, φρέσκο λουκάνικο salsiccia και τηγανητό αυγό ποσέ για τελείωμα. Λογαριασμός στα 30€, με ποτήρι κρασί.